Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Изложбе фотографија „Акт“ Славише Зеке Станковића

rssBookmark and Share

Ниш 20.05.2019. Јужна Србија Инфо

НКЦ позива на отварање изложбе фотографија, под називом „Акт“ Славише Зеке Станковића, у уторак 21. маја, у Галерији Нишког културног центра, са почетком у 19 часова.

Изложбе фотографија „Акт“ Славише Зеке Станковића

Славиша Станковић Зека рођен је у Нишу 11.јануара 1974. године.

Уметник фотографије УСУФА од 2008, фото аматер 1 класе Фото савеза Југославије. Члан је Фон-а од 1996, Фото савеза Југославије од 1999 и Фото савеза Србије од 2003. године. Члан је ММУ Цар Константин Ниш, у својству Мајстора уметничке фотографије од 2012.

Фотографијом се бави од 1989, а излаже од 1997. године.

Учесник је преко стотину изложби у земљи и иностранству, добитник је око 40 награда за фотографију.

Удружење занатлија Нишавског округа му доделило му је звање Мајстора фотографије 1999. Године, а Фото савез Србије га 2003. сврстава међу десет најбољих уметничких фотографа.

Многи његови радови су постали саставни део музејских, галеријских и приватних збирки у земљи и свету

Рецензија 

На сву срећу још увек  постоје ствараоци који не желе да по сваку цену буду део „уметничког света” , већ раде по сопственом инстинкту и интуицији која их заправо води ка циљу којем теже сви они који су „свој на своме”.

Један од таквих је и Станковић ЗЕКА Славиша и представља вам се радовима који по његовом и мишљењу многих компетентних уметника ,  на најбољи  могући  начин исказује себе кроз дела која ствара, а то је ЖЕНСКИ АКТ, по многима један од најтежих жанрова у фотографији. 

Особеност Зеке Станковића је да он не лута тражећи сопствени израз, не треба му савремена техника  ни фотографски студио. Он ствара у окружењу у ком се нашао случајно или намерно, односно у простору који му по личном сензибилитету највише одговара.

Посматрач његових дела веома лако уочава да он жену, узвишено биће, подиже на пиједестал  Божанства, не “каља“ њено тело, не поиграва се с њим, већ напротив доноси нам све оно што жену чини узвишеним бићем. То је одлика својствена само врхунским професионалцима и уметницима. (проф. др Жељко Шкрбић, редовни професор АУНС)                                  


#   Ниш   фотографије   изложба фотографија   Славиша Станковић   Удружење занатлија   Галерија НКЦ   Зека Станковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима