Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Још увек има времена да стигнете на разговор са Енесом Халиловићем о роману "Људи без гробова"

rssBookmark and Share

Ниш 27.05.2021. Јужна Србија Инфо

Нишки културни центар, позива на књижевни разговор са Енесом Халиловићем о роману "Људи без гробова", у четвртак, 27. маја 2021. у 18 сати.

Још увек има времена да стигнете на разговор са Енесом Халиловићем о роману "Људи без гробова"

Енес Халиловић је приповедач, песник и драмски писац, о чијем књижевном раду сведочи више значајних националних књижевних награда ("Златни сунцокрет", "Меша Селимовић", "Стеван Сремац", "Бранко Миљковић", "Григорије Божовић", "Ђура Јакшић", "Ахмед Вали", Златна значка за допринос култури Културно-просветне заједнице Србије и др.). 

Објавио је књиге поезије: "Средње слово", "Блудни парип", "Листови на води", "Песме из болести и здравља", "Зидови" и "Бангладеш"; драме: "In vivo" и "Кемет"; романе: "Еп о води", "Ако дуго гледаш у понор" и "Људи без гробова; књиге прича: "Потомци одбијених просаца", "Капиларне појаве" и "Чудна књига". Коаутор је књиге "Загонетке" са Елмом Халиловић.

Халиловић је оснивач веб-часописа "Eckermann" и књижевног часописа "Сент", а за уреднички рад у овом часопису додељена му је награда "Сергије Лајковић".
Поезија, проза и драме Енеса Халиловића преведене су на двадесетак страних језика.

Роман "Људи без гробова" је роман изузетне приповедачке снаге о жудњи за истином, која неумољиво измиче, а без које се кружна путања битисања не може затворити. Освојио је Виталову награду за 2020. годину, сврстан је у ужи избор за Нинову награду, а недавно му је припала и награда "Григорије Божовић".

Разговор са Енесом Халиловићем о књизи води Милена Мишић Филиповић, уредник књижевног програма НКЦ-а.


#   Ниш   књижевност   Нишки културни центар   Бранко Миљковић   Енес Халиловић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима