Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Moment of Silence" - уметност против расизма

rssBookmark and Share

Лесковац 22.06.2020. Јужна Србија Инфо

Лесковачка академска сликарка Јована Митић Шелмердин учествује са својим радовима на две интернационалне изложбе. Ради се о изложби у Лондону, "Moment of Silence" и међународној изложби "Беле ноћи 2020 ", у организацији МајданАрта.

"Moment of Silence" - уметност против расизма

Лондонска онлајн изложба је посвећена борби против расизма а везано за недавне догађаје широм света и посебно Америци, те како уметници виде, осећају и како могу дати свој допринос у борби против расизма у свету. Изложбу организује галерија "Тхе Артс Пројецт" у склопу Ст Панцрас болнице у Лондону а све њихове изложбе углавном имају тематику везано за социолошке и друштвене, здравствене проблеме данашњице. Изложба је жирираног типа а кустос је Питер Херберт. Јована учествује са своје две фотографије. 

Друга изложба под називом "Беле ноћи 2020" је у организацији Удружења за уметност, културу и туризам "МајданАрт", Општине Мајданпек која већ 20 година организује Интернационалну изложбу минијатура са огромним успехом. Ове године, због новонастале ситуације са Цовид19 вирусом,  изложба минијатура није организована те су организатори отворили јавни позив за онлајн изложбу мало другачијег типа. Митић Шелмердин је прошла селекцију и учествује са колажом "Ад инфинитум (не) свесне депривације живота".

Јована Митић Шелмердин је члан УЛУПУДС-а и једна од нај награђиванијих Лесковачких сликара. Са њених 35 година, добитница је чак 17 награда за сликарство и графику како код нас тако и у свету. Излагала је на преко 170 групних изложби и то у Великој Британији, Француској, Швајцарској, Италији, Мађарској, Бугарској, Румунији и Словенији. 


#   Лесковац   фотографије   сликарство   Лондон   Јована Митић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима