Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Отворена изложба Марије Величковски, познатој из серијала "С Тамаром у акцији"

rssBookmark and Share

Лесковац 09.10.2016.

У Народном музеју у Лесковцу данас је отворена изложба сликарке Маријане Величковски, којој је ове недеље екипа хуманитарног серијала "С Тамаром у акцији" направила кућу.

Отворена изложба Марије Величковски, познатој из серијала  "С Тамаром у акцији"

Маријана Величковски живи сама, а од студенстских стипендија успела је да врати кредит за недовршену кућу у којој је живела. Екипа серијала "С Тамаром у акцији" је кључеве завршене куће предала Маријани јутрос а након тога приредила јој као изненађење и прву самосталну изложбу у Народном музеју.

Отварању је присуствовао и градоначелник Лесковца Горан Цветановић који је казао да му је задовољство што је и град Лесковац дао допринос у организацији ове хумане акције и да је ова изложба Маријанина симболична победа над свим животним изазовима који су је задесили.

Он је подсетио да је Маријана Величковски једна од успешних младих људи којима град помаже кроз новчане награде и стипендије, и да ће локална самоуправа наставити праксу подршке младима већ за неколико дана када ће преко 200 ученика и студената за Дан града добити новчане награде преко Фонда за младе таленте, из којег је за те намене издвојено 6 милиона динара.


#   Лесковац   Горан Цветановић   изложба   локална самоуправа   новчане награде   Дан града   У акцији са Тамаром серијал   Народни музеј Лесковац  
@CvetanovicG @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима