Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Otvorena izložba Marije Veličkovski, poznatoj iz serijala "S Tamarom u akciji"

rssBookmark and Share

Leskovac 09.10.2016.

U Narodnom muzeju u Leskovcu danas je otvorena izložba slikarke Marijane Veličkovski, kojoj je ove nedelje ekipa humanitarnog serijala "S Tamarom u akciji" napravila kuću.

Otvorena izložba Marije Veličkovski, poznatoj iz serijala  "S Tamarom u akciji"

Marijana Veličkovski živi sama, a od studenstskih stipendija uspela je da vrati kredit za nedovršenu kuću u kojoj je živela. Ekipa serijala "S Tamarom u akciji" je ključeve završene kuće predala Marijani jutros a nakon toga priredila joj kao iznenađenje i prvu samostalnu izložbu u Narodnom muzeju.

Otvaranju je prisustvovao i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je kazao da mu je zadovoljstvo što je i grad Leskovac dao doprinos u organizaciji ove humane akcije i da je ova izložba Marijanina simbolična pobeda nad svim životnim izazovima koji su je zadesili.

On je podsetio da je Marijana Veličkovski jedna od uspešnih mladih ljudi kojima grad pomaže kroz novčane nagrade i stipendije, i da će lokalna samouprava nastaviti praksu podrške mladima već za nekoliko dana kada će preko 200 učenika i studenata za Dan grada dobiti novčane nagrade preko Fonda za mlade talente, iz kojeg je za te namene izdvojeno 6 miliona dinara.


#   Leskovac   Goran Cvetanović   izložba   lokalna samouprava   novčane nagrade   Dan grada   U akciji sa Tamarom serijal   Narodni muzej Leskovac  
@CvetanovicG @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima