Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Овогодишње Културно лето у Прокупљу под називом „Причам ти уметност“

rssBookmark and Share

Прокупље 15.06.2022. Јужна Србија Инфо

Културно лето 2022, традиционална манифестација Дома културе у Прокупљу, ове године биће одржана под називом „Причам ти уметност“ и трајаће од 20. јуна до 15. јула.

Овогодишње Културно лето у Прокупљу под називом „Причам ти уметност“

Премијером позоришне представе за децу „Кад се вештица заљуби“, 20. јуна у 20 сати у сали Дома културе, биће званично отворена манифестација која својим разноврсним и богатим програмом окупља ствараоце и љубитеље свих грана уметности.

Другог дана летњих дешавања у Прокупљу, у Дому културе у 20 сати биће одржан концерт ветерана КУД „Абрашевић“.

Традиционални „Корак у боји“, на градском шеталишту окупиће мале и велике сликаре, 23. јуна у 10 сати, а истога дана у вечерњим сатима заказано је поетско-сликарско представљање Олге Манчић Ружић и Душана Ружића, са почетком у 19,30 сати.

„Постала си песма“, назив је музичко-поетске вечери која се органузује 24. јуна на платоу испред Дома културе у 20 сати.

Видовдански Светоплички сабор окупиће Топличане у порти манастира Топличка Грачаница у Конџељу, 28. јуна.

Програм Културног лета наставља се 30. јуна представљањем збирке песама „Самораспаравање“ Зорице Перовић.

Од 3. до 7. јула се одржава Ивањданска ликовна колонија, која ће бити отворена у клубу Дому културе, док се истога дана у сали ове установе са почетком у 19,30 организује „СКРАФИ“ – ревија студенског кратког филма.

Концерт мелодија из домаћих филмова и ТВ серија заказан је за 5. јул у 20 сати у сали Дома културе.

Под називом „Златно магаренце“ организовано је вече хумора и сатире, које ће љубитеље овог књижњвног жанра окупити 6. јула у Дому културе, у 20 сати.

Најмлађи чланови Књижевне омладине Прокупља, свој таленат и знање предсавиће публици на књижевној вечери, под називом „Мислим да растем“, 11. јула у 19 сати на платоу Дома културе.

Самостална ликовна изложба Емилије Младеновић из Лебана најављена је 12. јула и одржаће се у клубу Дома културе у 19,30 сати,а у 20 сати почиње Вече француских шансона.

Ревија кратког филма „Слободна зона“ на програму је 13. јула у 18 сати у Дому културе.

На платоу Дома културе 14.-15. јула у 19 сати почињу Сусрети младих песника, чиме се завршава овогодишње Културно лето. Културни програм у Прокупљу наставља се од 14. до 21. јула, бројним манифестацијама и активностима поводом прославе славе Града Прокупља, Светог Прокопија.


#   Прокупље   позориште   музика   култура   културно лето   уметност
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима