Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ovogodišnje Kulturno leto u Prokuplju pod nazivom „Pričam ti umetnost“

rssBookmark and Share

Prokuplje 15.06.2022. Južna Srbija Info

Kulturno leto 2022, tradicionalna manifestacija Doma kulture u Prokuplju, ove godine biće održana pod nazivom „Pričam ti umetnost“ i trajaće od 20. juna do 15. jula.

Ovogodišnje Kulturno leto u Prokuplju pod nazivom „Pričam ti umetnost“

Premijerom pozorišne predstave za decu „Kad se veštica zaljubi“, 20. juna u 20 sati u sali Doma kulture, biće zvanično otvorena manifestacija koja svojim raznovrsnim i bogatim programom okuplja stvaraoce i ljubitelje svih grana umetnosti.

Drugog dana letnjih dešavanja u Prokuplju, u Domu kulture u 20 sati biće održan koncert veterana KUD „Abrašević“.

Tradicionalni „Korak u boji“, na gradskom šetalištu okupiće male i velike slikare, 23. juna u 10 sati, a istoga dana u večernjim satima zakazano je poetsko-slikarsko predstavljanje Olge Mančić Ružić i Dušana Ružića, sa početkom u 19,30 sati.

„Postala si pesma“, naziv je muzičko-poetske večeri koja se organuzuje 24. juna na platou ispred Doma kulture u 20 sati.

Vidovdanski Svetoplički sabor okupiće Topličane u porti manastira Toplička Gračanica u Kondželju, 28. juna.

Program Kulturnog leta nastavlja se 30. juna predstavljanjem zbirke pesama „Samorasparavanje“ Zorice Perović.

Od 3. do 7. jula se održava Ivanjdanska likovna kolonija, koja će biti otvorena u klubu Domu kulture, dok se istoga dana u sali ove ustanove sa početkom u 19,30 organizuje „SKRAFI“ – revija studenskog kratkog filma.

Koncert melodija iz domaćih filmova i TV serija zakazan je za 5. jul u 20 sati u sali Doma kulture.

Pod nazivom „Zlatno magarence“ organizovano je veče humora i satire, koje će ljubitelje ovog knjižnjvnog žanra okupiti 6. jula u Domu kulture, u 20 sati.

Najmlađi članovi Književne omladine Prokuplja, svoj talenat i znanje predsaviće publici na književnoj večeri, pod nazivom „Mislim da rastem“, 11. jula u 19 sati na platou Doma kulture.

Samostalna likovna izložba Emilije Mladenović iz Lebana najavljena je 12. jula i održaće se u klubu Doma kulture u 19,30 sati,a u 20 sati počinje Veče francuskih šansona.

Revija kratkog filma „Slobodna zona“ na programu je 13. jula u 18 sati u Domu kulture.

Na platou Doma kulture 14.-15. jula u 19 sati počinju Susreti mladih pesnika, čime se završava ovogodišnje Kulturno leto. Kulturni program u Prokuplju nastavlja se od 14. do 21. jula, brojnim manifestacijama i aktivnostima povodom proslave slave Grada Prokuplja, Svetog Prokopija.


#   Prokuplje   pozorište   muzika   kultura   kulturno leto   umetnost
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima