Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Власотинце некад и сад кроз документа и фотографије

rssBookmark and Share

Власотинце 17.02.2018. Јужна Србија Инфо

Пред Власотинчанима и широм публиком, однедавно је још једна књига о богатој историји те варошице. Издавач је Библиотека у Власотинцу.

Фото: РТС
Фото: РТС

За њих је Власотинце неисцрпна, инспиративна и вечита тема. Овде су рођени, живе, раде бележе, записују, истражују, сакупљају документа, фотографије. Срба Такић директор власотиначке бибилиотеке и Драган Видосављевић овдашњи хроничар, заљубљени у варошицу на обали Власине листају најновију Србину књигу Власотинце некад и сад или како стоји у поднаслову албум фотографија и по нека прича. 

Срба Такић - аутор књиге каже "Намерно смо ишли на неку форму да то изгледа као неки албум значи са неким грубљим корицама са натур папиром што даје једну посебну атмосферу и посебан утисак већ код самог прелиставања".

Са једне стране Власотинце некад, са друге Власотинце сад. Спона су људи како их је описао Мита Ракић - Радини су велики а устаоци и патриоти још већи.

Драган Видосављевић - хроничарг истиче "Власотинце је дало многе значајне личности. Влада Илић градоначелник Београда, Душан Онуфрија Поповић секретар Народне скупштине краљевине Југославије срески лекар Јован Јовановић који је оставио 400 хиљада у акцијама и сребру краљевској академији".

 "Ми кажемо -ако паре немамо бар си век терамо или с песак ће се трљамо опет смо си тија- значи посвећни су себи животу раду и свом Власотинцу" додаје аутор.

Ко не зна да гледа уназад нека се не осврће ни унапред каже Срба Такић у својој књизи коју оставља у аманет генерацијама које долазе да буду боље, али да знају ко су одакле потичу, да су у њиховој малој вароши корачали велики Власотинчани.

Коментара: 0


#   Власотинце   књига   историја   биографија   Драган Видосављевић
@


 


[ Додај коментар ]