Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Još 450 radnih mesta u aleksinačkom "Grameru"

rssBookmark and Share

Niš 29.07.2017. Južna Srbija Info

Ministar privrede u Vladi Republike Srbije Goran Knežević i direktor nemačke kompanije "Gramer AG" za Srbiju Pjerluiđi Gione potpisali su danas Ugovor o podsticajnim sredstvima, kojim će ta kompanija u okviru novog projekta zaposliti najmanje još 450 novih radnika za fabriku u Alesincu.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Knežević je nakon potpisivanja ovog dokumenta u Regionalnoj privrednoj komori Nišavskog, Pirotskog i Topličkog upravnog okruga objasnio da pomenuta kompanija četvrti put proširuje svoje pogone, zapošljava nove ljude i donosi nove tehnologije, s tim što je nova investicija vredna 3,7 miliona evra.

Prema podacima resornog ministarstva, u poslednjih nekoliko godina u jug Srbije investitori su uložili više od 600 miliona evra i zaposlili 25.000 radnika. 

Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež istakao je da su ulaganja pomenute nemačke kompanije znak da je Srbija dobra za investiranje i da su strani investitori prepoznali naš potencijal.

Gione ocenio da je Srbija dobra zemlja za investiranje, izrazivši nadu da će njihovo novo ulaganje biti poziv i za ostale investitore.

Ugovor nam sigurno donosi posao do 2023. godine i omogućava otvaranje još 450 novih radnih mesta i nekoliko novih tehnologija. To je veoma značajno jer ove godine proslavljamo desetogodšnjicu poslovanja u Aleksincu, preneo je on.

Kompanija "Gramer AG" bavi se proizvodnjom komponenti i sistema za unutrašnjost automobila, kao i sedišta za specijalna vozila. Ima 30 fabrika i predstavništava u više od 20 zemalja sveta, u kojima zapošljava više od 12.000 ljudi.

Kompanija je prisutna na srpskom tržištu još od 2007. godine, kada je u Aleksincu otvorena fabrika za proizvodnju presvlaka za sedišta za automobilsku industriju. Kompletan proizvodni asortiman fabrike u Aleksincu namenjen je izvozu.

Komentara: 0


#   Niš   Aleksinac   zapošljavanje   Gramer   Regionalna privredna komora   Pjerluiđi Gione   Ministarstvo privrede   Marko Čadež   jug Srbije   Goran Knežević
@Pier_Ghione @


 


[ Dodaj komentar ]