Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Protokol o gasovodu Niš-Leskovac-Vranje

rssBookmark and Share

Vranje 31.03.2011. Izvor: Tanjug

Regionalni gasovod Niš-Leskovac-Vranje biće završen do kraja naredne godine, a dolazak gasa se na jugu Srbije očekuje s nestrpljenjem. Protokol o gasovodu su u Vranju potpisali Vladimir Koldin, izvršni direktor Jugorosgasa i Miroljub Stojčić, gradonačelnik Vranja.

Protokol o gasovodu Niš-Leskovac-Vranje

VRANjE -Ceo posao će koštati 25 miliona dolara, a sredstva za realizaciju su već obezbeđena, rečeno je posle potpisivanja protokola.

- Dogovorili smo se da do kraja godine izvršimo potrebne pripreme, a pre svega rešimo imovinsko pravne odnose, kako bi kasnije radovi na magistralnom gasovodu i sekundarnoj mreži tekli bez zastoja - rekao je gradonacelnik Stojčić.

On je takođe rekao da Vranje i jug Srbije s nestrpljenjem očekuju dolazak gasa, koji će ekonomski preporoditi ovaj kraj.

Vladimir Koldin je posle potpisivanja protokola rekao da je izgradnja magistralnog gasovoda Niš-Leskovac-Vranje državni posao koji ima za cilj da ubrza ekonomski razvoj juga Srbije.

- Srbiji, koja je srce ovoga dela Evrope, gasovod je neophodan. Srećni smo što ćemo na ovaj način doprineti ekonomskom jačanju ove zemlje - rekao je Koldin.

Komentara: 0


#   Vranje   jug Srbije
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima