Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Spoj kvaliteta i dobrog poslovanja - proizvodi Eko plantaže "Tamnjanica i "Bakine tajne" zajedno na tražištu

rssBookmark and Share

Bela Palanka 15.11.2023. Z. Stojnić, Južna Srbija Info

Novinari iz regiona u utorak, na Eko plantaži "Tamnjanica" u blizini Bele Palanake ali i Niša, imali su priliku da se upoznaju sa nesvakidašnjim proizvodima, koji su nastali kao dobar primer udruživanja dva vrhunska brenda. Inače, "Tamnjanica" je širom sveta poznata po svojim poljima lavande i izvozu ulja u inostranstvo.

Foto: Južna Srbija Info
Foto: Južna Srbija Info

Džem sa rakijom, šljivom i kajsijom brenda "Bakina tajna" nastali su upravo od dela prozvoda sa Eko plantaže "Tamnjanica", dobrom saradnjom dve firme.

Već svetski poznata rakija “Ne sjećam se” čiji je idejni tvorac, pored vlasnika  Gorazda Čuka i hrvatski vajar iz Zagreba Petar Hranueli, prozvedena od šljiva sa Tamnnjnice, glavni je "krivac za nastanak inovativnih proizvoda vrhunskog kvaliteta, kao što su džem sa šljivom i kajsijom 

Obilazak destilerija…

Obilazak destilerije…

Pored upoznavanja sa novim proizvodima na tržištu, domaćini su novinare poveli u oblazak procesa proizvodnje ulja od lavande i rakije, odnosno priređena je poseta destilerijama.

Maja Knežević, ispred "Bakine tajne" i medijima već dobro poznat vlasnik "Tamnjanice" Gorazd Čuk, slažu se da samo dobar kvalitet i poslovno udruživanje, mogu da naću put do probirljivih kupaca na tržištu.

Polja lavande na jugu Srbije privukla su pažnju Gorazda Čuka, Slovenca iz Ljubljane, koji je došao u selo Tamnjanica i pokrenuo proizvodnju, ali vođen osećajem i iskustvom, znao je da to nije dovoljno  Kako bi privukao što veći broj ljudi i skrenuo pažnju javnosti, napravio je najveću galeriju umetničkih dela “Pigmalion” gde izlažu slikari i vajari iz čitavog regiona

Za dobru atmosferu "parti krivac" pobrinuo se hrvatski vajar iz Zagreba Petar Hranueli, odrstao na ostrvu Brač.

On je pre tri godine godine predstavio svoja dela, koja su bila inspiracija za rakiju “Ne sjećam se” koja je i promovisana tokom izložbe. Ova rakija proizvedena od šljiva sa Tamnnjnice eko plantaže, dobila je veliku Zlatnu medalju na novosadskom Sajmu poljoprivrede.. 

Petar koji svoja dela izlaže u najprestižnijim galerijama u regiona, kaže da mu savki boravak u Tamnjanici, kojoj se stalno vraća, daje posebnu inspiraciju i koja ima posbno mesto u njegovom životu i umetničkom radu.

"Tamnjanica" plantaže, "Bakina tajna", "Pigamalion Tamnjanica", udruživanje proizvođača i kvalitet, Srbija, Slovenija, Hrvatska, sve nadomak Niša. rakija, vino, lavanda, džemovi, ajvar, prirodna kozmetika, umetnost, svakako događaj za pamćenje.


#   Bela Palanka   rakija   džem   Pigmalion Tamnjanica   Petar Hranueli   Gorazd Čuk   Tamnjanica   Bakina tajna
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima