Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Da li prepoznajete mesto na fotografiji - slika odgovornosti "odgovornih" (FOTO)

rssBookmark and Share

Niš 26.05.2020. Z.S. Južna Srbija Info

Decenijama se govori o konačnom uređenju i statusu Starog groblja, koje bi (više puta najavljivano) moglo da postane Memorijalni kompleks. Sadašnji izgled, čini se najgori do sada, ne govori u prilog tome.

Foto: Južna Srbija Info 26. maj 2020. godine
Foto: Južna Srbija Info 26. maj 2020. godine

Godinama se odgovornost za održavanje niškog Starog groblja, prebacuje sa jednog na drugo javno preduzeće, ko održava rastinje i staze, i raspravlja da li ima finansijskih sredstava..

U jednom trenutku zaživela je ideja o Memorijalnom kompleksu "Staro groblje", ne bez razloga, s obzirom da su tu sahranjene mnoge poznate Niškije koje su kroz istoriju uticale na život i izgradnju grada na Nišavi.

Osim istočne kapije i dela ograde, pre skoro 10 godina, izgrađene za vreme mandata Igora Novakovića, kao predsednika GO Palilula, dalje se nije odmaklo, osim sporadičnog čišćenja i košenja trave volonetra raznih udruženja, GO Palilula i sveštenstva Niške eparhije, kao i sezonskog, više povremenog održavanja JKP " Gorica", sada JKP "Mediana".

JKP "Mediana": Tekuća sredstava nisu ušla u plan održavanja Starog groblja

22. maja 2020. u izjavi za TV KCN direktor JKP "Mediana", Dragoslav Pavlović, rekao je da su radnici tog preduzeća počeli sa prskanjem rastinja i zelenila oko centralne pešačke staze i dodao, da se nada da će ovo mesto u budućnosti ući u redovne planove održavanja.

Brojne Nišlije i poznavaci prilka u gradu, podsećaju da je za Staro groblje potrebno naći trajno rešenje, odnosno precizno odrediti ko je zadužen za ovaj niški istorijski nekropolis i izražavaju nadu, da će neka nova gradska vlast u bliskoj budućnosti, učiniti sve da vrati dostojanstvo ovom mestu.

Napomena:

Fotografije nastale četiri dana nakon izjave direktora "Mediane" za TV KCN.

 


#   Niš   Mediana JKP   Igor Novaković   Dragoslav Pavlović   Gorica JKP   fotografije   Staro groblje
@redinmind @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima