Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Zašto Vučić ide na vanredne parlamentarne izbore?

rssBookmark and Share

17.01.2016. Z.S. Južna Srbija Info

Danas je u Beogradu održana sednica Glavnog odbora SNS, na kojoj su, kako je i najvaljeno donete-saopštene neke odluke, pre svega, ono što građane interesuje, hoće li biti sveopštih izbora.

Foto: G.Srđanov, RAS Srbija
Foto: G.Srđanov, RAS Srbija

Da je politički marketing vema ozbiljna i moćna stvar, zna se od vajkada, ali da su naši momci apsolutno usavršili to znanje i tu rabotu, niko nije očekivao u tolikoj razmeri.

Nedomumice i igranje "nevine mlade" gledamo već mesecima, misleći na odliuku prmijera Vučića, hoće li ili neće biti parlamentarnih izbora. 

Stranka kao što je SNS, sa takvim rejtingom (prema istaživanjima nekih agencija), nema niti jedan razlog da brine za svoju sadašnjost. Otuda iznenađuje današnja odluka premijera Vučića, da ipak budu održani izbori. Čega se premijer plaši ili hoće samo da potvrdi apsolutnu moć svoje političke opcije ili njegov lično, ostaje da se vidi.

Danas je bilo reči i problematičnim kadrovima Srpske napredne stranke. Po rečima premijera, oni će naknadno biti smenjeni, ali da je sada najbitnije jedinstvo stranke. 

Ostaje gorak ukus i pitanje, kako može stranaka da se reformiše, ako u njoj još uvek sede i odlučuju problematični kadrovi.

Jedan od glavnih Vučićevih razloga za izlazag na prevremene izbore je društveni inters, odnosno razrešenje društvenog sukoba, koji većini građana Srbije nije jasan.

Ako govorima o reformama, na koje je Vlada Srbije ponosna, reforme se satoje u ustpcima i primeni uslova ulaska u EU. To je tačno i evidento, samo što to običan građanin sa izvršiteljima na vratima ne može da razume. Pogotovo penzioner koji sve uložio u sistem, ne mora da razume politiku apslutnih mera.

Građanima Srbije ostaje da veruju u iskrene namere.

Sve u svemu, novija srpska istorija ne pamti samoodlučivanje. Kako su se Obrenovići, potom Karađorđevići i Tito odlučili za podršku i uslove zapada, tako će biti i sada. 

"Dok te podržavam, tu si! Posle toga, zbogom sa posledicama"... kaže stara zapadna.

 

Komentara: 0


#   SNS   Aleksandar Vučić   sednica   politika   istorija   glavni odbor   raspisivanje izbora
@sns_srbija @avucic @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima