Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Leskovčani o programu RTS namenjenom deci i omladini

rssBookmark and Share

Leskovac 09.11.2017. Južna Srbija Info

U Leskovcu je održana javna rasprava o programskim sadržajima Radio-Televizije Srbije u oblasti kulture, odnosno o programskim sadržajima namenjeni deci i omladini.

Leskovčani o programu RTS namenjenom deci i omladini

Leskovac je jedan od tri grada, pored Beograda i Novog Sada, u kojima se održava javna rasprava na ovu temu.

„Jug Srbije je, iz raznih razloga, veoma osetljivo područje i ja ću se založiti u Beogradu, a to vam ovde javno obećavam, za nešto bolji tretman ovog područja i u tom pogledu. Ne vidim baš da se ne mogu naći pare da se postave predajnici na ovom području, kao što mi se čini da se i ove regionalne i lokalne teme mogu još bolje tretirati u centralnim programima RTS-a - kazao je danas u Leskovcu predsednik Programskog saveta RTS-a Milivoje Pavlović.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, kao domaćin skupa, istakao je da je za razliku od komercijalnih medija koji su orijentisani ka zaradi, dužnost javnog servisa da publici obezbedi kvalitetne medijske usluge koje uključuju raznovrsne informativne, kulturne, obrazovne programe.

„Danas, kada se informacije razmenjuju velikom brzinom, problem nije raznolikost medija, već kvalitet informacija koje oni proizvode. Sam pogled na medijsku scenu u Srbiji može da nas zabrine, jer kada u društvu zabava postane dominantna kategorija ostaje malo vremena za program koji bi trebalo da budu protivteža takvim sadržajima – dodao je gradonačelnik Cvetanović.

Javne diskusije o programu RTS-a organizuju se uz podršku Misije OEBS-a u Srbiji.

Komentara: 0


#   Leskovac   Goran Cvetanović   mladi   obrazovanje   RTS   kultura   javna rasprava   tv program   jug Srbije   obrazovni program   Milivoje Pavlović
@CvetanovicG @rts_vesti @


 


[ Dodaj komentar ]