Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Medalje na Domijadi za Aleksinčane

rssBookmark and Share

Leskovac 03.05.2016. Dušan Stevanović

Na 21 regionalnoj Domijadi koja je održana u Zaječaru, sa temom „Kulturno stvaralaštvo“ i sportskoj Domijadi koja je održana u Leskovcu, učenici Doma srednjih škola Mladost iz Aleksinca postigli su izuzetno dobre rezultate.

Foto: Dušan Stevanović
Foto: Dušan Stevanović

Na Domijadi u Zaječaru, gde je prezentovano kulturno umetničko stvaralaštvo, aleksinački učenici su imali zapažene nastupe u folkloru i dramskom prikazu.

Deca iz Aleksinca su osvojila drugo mesto kao ekipa u prezentaciji rukotvorina. Učenik Mladen Markovič iz Prćilovice, član folklora Doma u Aleksincu, proglašen je za najboljeg igrača, folkloristu.

U sportskom delu Domijade koja je održana u Leskovcu, takmičarke Doma Mladost iz Aleksinac, osvojile su prvo mesto u stonom tenisu, dok je u pojedinačnoj konkurenciji, srebrnu medalju osvojila Dijana Jovanović iz Loćike. Dečaci iz aleksinačkog Doma osvojili su ekipno, drugo mesto.

U šahu, muška ekipa je osvojila drugo mesto, kao i Andrijana Momirović iz Česte, koja je takođe bila druga u pojedinačnoj konkurenciji.

Ženska ekipa iz Aleksinca koja je osvojila prvo mesto u stonom tenisu kvalifikovala se za republičku domijadu koja će biti održana u maju, na Zlatiboru.

Treba istaći značajno angažovanje svih vaspitača na pripremanju učenika za nastupe na Domijadama, od 14 Domova i preko 700 učesnika, aleksinački Dom Mladost zauzeo je peto mesto u generalnom plasmanu, odmah iza velikih gradova kao što su Niš, Zaječar, Leskovac i Negotin.

Aleksinačke vesti


#   Leskovac   Aleksinac   Zaječar   Leskovik   prvo mesto   Dijana Jovanović   Domijada     Ana Jovanović
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima