Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Penzionerki stavili lisice na ruke zbog nepostojećeg duga od 4.000

rssBookmark and Share

Leskovac 12.08.2016. Milica Ivanović, Jugmedia

Dvojica policajca, po nalogu svoje šefovice, priredila su pakao penzionerki M.R. (63) iz Leskovca zbog nepostojećeg duga za saobraćajni prekršaj od 4.000 dinara.

Penzionerki stavili lisice na ruke zbog nepostojećeg duga od 4.000

Oni su juče oko 13, 30 časova zakucali na vrata porodične kuće, u kojoj M.R. živi sa starom i bolesnom majkom, i od nje tražili da istoga momenta plati navodni dug jer će je, u suprotnom, odmah odvesti na „izdržavanje zatvorske kazne u Požarevcu“.

„Taj dug je posledica kazne od 5.000 što sam prešla ulicu mimo pešačkog prelaza, mada sam je prešla baš na pešakom. Plaćala sam ga u ratama. Najpre 1000, a potom dva puta po 2000 dinara. Oni su tvrdili da u kompjuterskoj evidenciji nema uplata od po 2000 dinara i da ja lažem, a ja sam tvrdila da sam platila, što i jesam. Na moju nesreću, od straha i stresa, nisam uspela da nađem priznanice, zbog čega je nastala prava drama, moja drama“, priča za Jugmediu Leskovčanka, koja je zadnja 24 časa provela kod lekara.

Molbe i jecaji za milost nisu urodili plodom.

Pošto nije pokazala priznanice, policajci su joj na očigled stare majke i komšija stavili lisice na ruke i krenuli da je guraju ka policijskom automobilu, onako u kućnoj haljini i papučama. Molbe i jecaji za milost nisu urodili plodom. Negde na pola puta do automobila, ova žena krhkog zdravllja i gospodstvenog izgleda se onesvestila. Povratila je komšinica prskajući je vodom. Ni to nije umilostivilo policajce pa su je ubacili u maricu i odveli u policijsku stanicu Sever.

„Jedan od njih, koji mi se sve vreme drao, govorio je da moram da platim, jer ako ne platim njemu će da se odbije 30 posto od plate, a on mora da plaća kredit“, priča uznemirena žena.

U policijskoj stanici je „šefovica“ izašla iz kancelarije i na molbu istraumirane žene s lisicama na rukama, dozvolila joj, da uz pratnju druga dva policijaca, krene nazad i na miru potraži priznanice.

M.R. se sa majkom i komšinicom, pa i uz pomoć samih policajaca, ponovo bacila u potragu za priznanicama, ali ih nije našla. Policajci su otišli i rekli da se u svakom slučaju sutra, odnosno, danas, ponovo javi u policijsku stanicu.

Pronađene priznanice kada se stišao stres

Samo 10 minuta po odlasku policajaca, ona je pronašla kovertu s priznanicama, i odnela ih u stanicu, pokazala ih policajcima, kojima je bilo neprijatno, ali ih nije ostavila kao dokaz jer „šefovica“ je u međuvremenu otišla kući.

„Veoma su me uvredili i ponizili i dodatno mi narušili zdravlje. Sa mnom su postupali kao da sam kriminalac, uprkos mojim molbama i preklinjanjima da mi daju više vremena da nađem priznanice s početka ove godine“, očajna je Leskovčanka.

U policijskoj upravi u Leskovcu Jugmedii je rečno da ova Leskovčanka odmah podnese pritužbu ili žalbu na postupanje policajaca, koja će u najhitnijem roku biti razmatrana.

M.R. koja ne želi da joj se napiše puno ime i da joj se vidi ceo lik „zbog sramote“, kaže da je već angažovala advokata i da čeka da joj stigne lekarsko uverenje. Protiv policajaca podneće krivične prijave i tužiće ih privatno, kao i one službenike policije koji nisu proknjižili uplate.

Napominje da se u policijskom automobilu jedan policajac žalio da ga je navodno ogrebala, ali ona kaže da se ne seća. S druge strane, na njenim rukama primetne su modrice od stiska, ali i crvenilo oko ruku koje su ostavile policijske lisice.

Komentara: 0


#   Leskovac   hapšenje   stari   maltretiranje   krivične prijave   lekarsko uverenje
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima