Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Počeo "Novogodišnji cirkus" u Vranju

rssBookmark and Share

Vranje 20.12.2016. RTV Vranje, Južna Srbija Info

Tezge koje se tradicionalno postavljaju pred novogodišnje praznike, i ove godine su postavljene ali na novoj lokaciji. Ideja je bila da se izbegnu prošlogodišnje grašeke, gužve i saobraćajni kolaps kod Omladinskog kulturnog centra. Našlo se bolje rešenje i za prodavce i za kupce, uveren je većnik Mića Mladenović.

Foto: RTV Vranje
Foto: RTV Vranje

Novogodišnji cirkus je počeo. Deda Mraz, čestitke, šarene sijalice, uporni prodavci i, za sada retki kupci. Nova lokacija prodavcima daje nadu da će bolje pazariti, a prihode očekuje i gradska kasa.

"Projektovana cifra je da to bude oko 200 do 300 hiljada, vodili smo se logikom da prostor isti za sve kako bi se izbegle zloupotrebe. Ove godine nismo dozvolili prodaju tekstila i svega ostalog što se ne smatra novogodišnjim programom", kaže Mića Mladenović, gradski većnik.

Cena kvadrata je 170 dinara, a sve tezge su na prostoru od po 4 metra. I sve su identične. Drvene konstrukcije opasane najlonom. To ne izgleda reprezentativno na autentičnom delu šetališta popločanom kaldrmom. Ipak, postoji obećanje da će se i to menjati.

"Mi smo u budžetu za narednu godinu planirali stavku nabavka etno tezgi za tu svrhu za manifestaciju Dani Vranja ali i za sve ostale manifestacije kako bi se sve uklopilo u ambijent Vranja jer ovo nije najadekvatnija situacija", rekao je Mića Mladenović, gradski većnik.

Dok tezge ne dobiju novo ruho, na ovim se mogu kupiti svetiljke i ukrasi po prošlogodišnjim cenama ali i čestitke po ceni od 10 do 50 dinara.

Tezge će raditi do 31. decembra, a vi ne propustite priliku da nekog obradujete čestitkom.

Komentara: 0


#   Vranje   Nova godina   prodavci   poklon   komunalna policija   Gradski većnik   Deda Mraz   Dani Vranja   tezge   Mića Mladenović
@


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}