Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Policija u Prištini: Izricanje kazni počinje sutra ujutro od osam časova

rssBookmark and Share

Kosovska Mitrovica 21.11.2022. RTS, Južna Srbija Info

Policija u Prištini potvrdila je da će od 22. novembra početi sa izricanjem kazni vozačima koji upravljaju vozilima sa srpskim registarskim oznakama početnih slova gradova na Kosovu i Metohiji. Izricanje kazni počinje sutra ujutro od osam časova, izveštava RTS.

Foto: RTS skrinšot
Foto: RTS skrinšot

"Sprovođenje odluke o izricanju novčanih kazni u skladu sa zakonima koji su na snazi, prema proceni i planu policije, očekuje se da počne 22. novembra, tokom prepodnevne smene", saopštila je kosovska policija.

Kažnjavanje će početi, kako je potvrđeno u direkciji policije, u osam časova.

Pojedini mediji na albanskom su objavili, ali ta informacija nije potvrđena, da su specijalne jedinice policije na Kosovu dobile naredbu da se pripreme za preseljenje na sever.

Popodne su primećeni pokreti specijalnih jedinica u oklopnim vozilima iz baze Belvedere na jugu Mitrovice ka severu, gde su inače smeštene četiri baze mobilne jedinice granične policije.

Iz komande misije Euleksa i Kfora ističu da njihovi pripadnici, iako su prisutni na terenu, ne mogu da preuzmu ulogu policije i da to nije u njihovom mandatu.

Inače, centralna izborna komisija u Prištini produžila je do 25. novembra rok za prijave kandidata za predsednike opština Severna Kosovska Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić, za vanredne izbore zakazane za 18. decembar.

Prema prvobitnom planu MUP-a u Prištini, kažnjavanje sa 150 evra vozača koji ne preregistruju vozila trebalo je da počne danas, 21. novembra.

Danas je u Briselu održan hitan sastanak na visokom nivou u okviru dijaloga Beograda i Prištine, a kako je saopštenjno nakon razgovora nikakav dogovor nije postignut.

Komentara: 0


#   Kosovo i Metohija   Kosovska Mitrovica   Merdare   Priština   registarske tablice
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima