Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Proširuju se kapaciteti Naučno-tehnološkog parka u Nišu, Vlada ulaže još 20 miliona evra

rssBookmark and Share

Niš 09.02.2023. Južna Srbija Info

Naučno-tehnološki park u Nišu, u kojem posluju 54 kompanije sa oko 600 zaposlenih, dobiće još jednu zgradu čime će biti stvoreni uslovi za razvoj IT sektora i posao za ukupno 1200 stručnjaka u ovoj oblasti. U proširenje kapaciteta Vlada Srbije uložiće 20 miliona evra, a radovi će početi tokom ove godine, najavila je u Nišu predsednica Vlade Ana Brnabić.

Foto: Grad Niš
Foto: Grad Niš

Niš je pokazao da ima fenomenalne škole, fakultete i mlade, talentovane i kreativne ljude, a ova zgrada je bila preduslov da pokažu svoje znanje koje je zaslužno za 20 miliona evra izvoza usluga, rešenja i proizvoda na godišnjem nivou. Potreban je dodatni prostor, jer je desetak kompanija na čekanju i zbog toga smo odlučili da uložimo novac u izgradnju i proširenje kapaciteta Parka, za koji sam ubeđena da će biti motor razvoja Niša i da će ovo biti grad u koji mladi ljudi ostaju i da ovde dolaze iz drugih krajeva, izjavila je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić prilikom obilaska Naučno-tehnološkog parka.

Ona je zajedno sa gradonačelnicom Niša Draganom Sotirovski, ministarkom za nauku i tehnološki razvoj Jelenom Begović i ministrom za javna ulaganja Markom Blagojevićem posetila Naučno-tehnološki park i tom prilikom istakla da će Vlada nastaviti sa ulaganjem u Niš i jug centralne Srbije, podsetivši na projekte modernizacije železničkog koridora i izgradnju brze pruge Beograd-Niš, kao i novu zgradu aerodromskog terminala.

Komentara: 0


#   Niš   Dragana Sotirovski   Milan Ranđelović   Ana Brnabić   Naučno tehnološki park
#GradonacelnicaN @anabrnabic @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima