Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Različite reakcije: Donacija deset umetničkih slika GAK-u za neke human gest, za druge "promocija"?

rssBookmark and Share

Niš 28.02.2024. Z. Stojnić, Južna Srbija Info

Opština Medijana pružila je podršku Ginekološko-akušerskoj klinici u Kliničkom centru u Nišu kroz donaciju deset umetničkih slika.

Foto: GO Medijana
Foto: GO Medijana

Ove slike, nastale na likovnim kolonijama u saradnji sa Udruženjem umetnika "Car Konstantin", namenjene su unapređenju uslova boravka porodilja u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Ova inicijativa je izazvala podeljene reakcije u javnosti, sa nekim sugestijama da je ovo "marketinški" trik opštine Medijana. Iako su slike poklonjene klinici, pojedinci su izneli mišljenje da je ovo zapravo promotivni potez opštine, jer po njima novoj zgradi GAK-a nedostajaće mnogo preče stvari, bar u prvom trenutku.

Predsednik Opštine Medijana, Nebojša Kocić, govoreći o ovoj inicijativi, je istakao da je njen cilj unapređenje uslova boravka porodilja, ali je takođe potvrdio da nije bilo značajnijeg interesovanja za kupovinu slika. Stoga je Opština donirala slike klinici, a prihod od njihove prodaje u iznosu od 46 hiljada dinara, biće usmeren za potrebe Ginekološko-akušerske klinike.

Direktor Ginekološko-akušerske klinike, profesor dr Dejan Mitić, izrazio je zadovoljstvo zbog donacije i istakao da će slike krasiti zidove nove bolnice koja će biti izgrađena po najmodernijim standardima. Ova nova bolnica će pružiti pacijentkinjama jednokrevetne sobe sa tuševima, unapređujući tako njihov boravak i lečenje.

Iako je nekima delovalo da je ova akcija marketinški trik, ostaje da se vidi kako će ova donacija doprineti poboljšanju uslova u Ginekološko-akušerskoj klinici i da li će Opština Medijana nastaviti slične humanitarne inicijative u budućnosti.


#   Niš   Medijana gradska opština   donacija   Ginekološko akušerska klinika   Nebojša Kocić   slike
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima