Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Roditelji učenice koja je teško povređena na krosu najavili tužbu

rssBookmark and Share

Niš 21.05.2011.

Bratislav i Maja S, roditelji učenice D.S. (14) iz Niša koja je pre nekoliko dana na krosu na Gradskom polju prilikom pada polomila ključnu kost, saopštili su juče da će tužiti grad i Republiku Srbiju jer smatraju da teren po kojem su deca trčala nije bio adekvatan za ovu vrstu sporta.

Zbog preloma tuže Niš i Srbiju
Zbog preloma tuže Niš i Srbiju

Trka đaka „Kros RTS-a kroz Srbiju“ održana je 8.maja pod pokroviteljstvo Ministarstva prosvete i Saveza za školski sport. U Školskoj upravi Niša, navode da deca na ovom mestu trče već 20 godina i da nema objektivne odgovornosti organizatora.

- Samo što sam potrčala, posle 10 metara noga mi je upala u rupu. Saplela sam se i pala na rame i osetila bol. Sa nastavnikom fiskulture sam otišla do lekara gde su mi rekli da mi nije ništa, ali je lekar iz sporskog dispanzera insistirao da odem i snimim rame, priča D. S. Nakon snimanja u Domu zdravlja se pokazalo da je slomila ključnu kost.

- Tužićemo ko god da je odgovoran – grad Niš i Republiku Srbiju koji su dozvolili da na mestu gde trče konji trče deca. Imala je dosta sreće. Doktorka u bolnici nam je rekla da je za jedan ili dva milimetra mogla da iskida i arteriju, što bi bilo veoma opasno, kaže majka Maja.

U Dečjoj klinici u Nišu kažu da su zbog preloma i naprsnuća zadobijenih na krosu zbrinuli ukupno troje učenika.


#   Niš   roditelji
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima