Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U spomen na 7. oktobar 1918. godine, kada je srpska vojska oslobodila Leskovac

rssBookmark and Share

Leskovac 09.10.2022. Južna Srbija Info

U Vojsci Srbije su održane vojne svečanosti povodom obeležavanja Dana Treće brigade kopnene vojske i Dana Trećeg centra za obuku.

U spomen na 7. oktobar 1918. godine, kada je srpska vojska oslobodila Leskovac

Dan Treće brigade kopnene vojske, koji se obeležava u spomen na 7. oktobar 1912. godine, kada je Drugi pešadijski puk prvog poziva Moravske divizije „Knjaz Mihailo“, poznatiji kao „Gvozdeni puk“, započeo učešće u Prvom balkanskom ratu, obeležen je u Nišu. Povodom praznika, pred svečanim strojem pripadnika brigade, sumirani su rezultati rada u prethodnom periodu i najistaknutijim pojedinicima uručene nagrade. 

U osvrtu na postignute rezultate, istaknuti su profesionalizam, posvećenost i stručnost pripadnika Treće brigade u realizaciji svih dodeljenih zadataka u zoni njihove odgovornosti, čime su dali pun doprinos očuvanju bezbednosti i stabilnosti u ovom delu naše zemlje.

U kasarni „Vojvoda Petar Bojović“ u Leskovcu održana je vojna svečanost povodom Dana Trećeg centra za obuku, koji se obeležava u spomen na 7. oktobar 1918. godine, kada je srpska vojska oslobodila Leskovac.

Na svečanosti su uručena priznanja najistaknutijim pojedincima, položeni su venci na spomen-obeležje u kasarni i sumirani rezultati rada jedinice, uz podsećanje da je Centar u periodu između dva praznika uspešno realizovao osnovnu obuku četiri generacije vojnika na služenju vojnog roka i brojna usavršavanja profesionalnog kadra Vojske Srbije.

Komentara: 0


#   Leskovac   Gvozdeni puk   Kopnena vojska   oslobođenje
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima