Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Izložba slika Anice Savić „Daleko a blisko“

rssBookmark and Share

Prolom Banja 01.06.2015. S.L. Južna Srbija Info

Umetničke slike Anice Savić sa motivima Niša i ruskog grada Belgoroda, 25 ulja na platnu, izložena su u sali Gradske opštine Pantelej.
Izložba je deo obeležavanja Gradske slave Niša, Svetog Cara Konstantina i Carice Jelene.

Izložba slika Anice Savić, Foto: Južna Srbija Info
Izložba slika Anice Savić, Foto: Južna Srbija Info

Veliko interesovanje prijatelja, građana, ljubitelja umetnosti, na svečanom otvaranju izložbe slika „Niš-Belgorod, daleko a blisko“, u sali Gradske opštine Pantelej. Slikarka Anica Savić kaže da je na ovu ideju došla kada je pre nekoliko godina boravila u ruskom gradu Belgorodu, gde je imala samostalnu izložbu ikona i slika.

-    Došla sam na ideju da lepote Belgoroda i belgorodske oblasti prenesem Nišu, a lepote našeg Niša Rusiji. Ovu ideju nisam mogla da realizujem dok nisam na konkursu Grada Niša dobila sufinansirajuća sredstva, a onda mi je pomogla i Opština Pantelej, kao i moja Opština Prolom Banja. Učestvovala sam na Međunarodnoj koloniji u Belgorodu, gde se slika na otvorenom, i najviše sam o slikarstvu naučila u Rusiji, kaže autorka izložbe Anica Savić.

Svakog radnog dana, do kraja juna, posetioci će moći da pogledaju izložbu „Niš-Belgorod, daleko a blisko“, od 7.30 do 15.30 časova, u sali Opštine Pantelej.


#   Prolom Banja   gradske opštine
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima