Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Književni razgovor o romanu SVE MOJE SESTRE Laure Barne

rssBookmark and Share

Niš 26.10.2021. Južna Srbija Info

U sredu 27. oktobra sa početkom u 19 sati u Niškom kulturnom centru, održaće se književni razgovor o romanu SVE MOJE SESTRE Laure Barne. Razgovor sa književnicom Laurom Barnom vodi Milena Mišić Filipović.

Književni razgovor o romanu SVE MOJE SESTRE Laure Barne

Laura Barna (Jazovo, Banat, 1964), pripovedač, prozni pisac, romansijer i esejista, od 1995. godine objavljuje priče, eseje, studije, likovnu kritiku i stručne radove iz istorije umetnosti u domaćoj i inostranoj književnoj periodici. Priče, eseji, kao i likovna kritika zastupljeni su u domaćim i inostranim antologijama, zbornicima, almanasima. Romani, priče i eseji Laure Barne prevođeni su na mađarski, slovački, poljski i engleski jezik.  Dobitnica je više nacionalnih književnih nagrada. Član je Udruženja književnika Srbije. Živi u Beogradu.

Roman Sve moje sestre ("Dereta", 2021) jeste knjiga o Rastku Petroviću, "beletrističkim umećem prebogat monolog Rastka Petrovića". Roman tka suptilnu ali snažnu pripovedačku nit kojom čitaoca uvodi u intimne okvire čuvene porodice Petrović, u epohu srpskog modernizma i kulturno-istorijske prilike Evrope, Srbije i samog Beograda s početka 20. veka i između dva svetska rata. Na tom putu susretanja i preplitanja ljudi i ideja, pojaviće se još mnogo značajnih ličnosti: Miloš Crnjanski, Isidora Sekulić, Milan Rakić, Marko Ristić, Sibe Miličić, Moša Pijade, Pablo Pikaso, Brana Petronijević i mnogi drugi. 


#   Niš   književnost   Niški kulturni centar   Marko Ristić   Laura Barne   Isidora Sekulić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima