Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Narodni muzej u Leskovcu obeležio 70 godina postojanja i rada

rssBookmark and Share

Leskovac 06.12.2018. Južna Srbija Info

Danas je, svečanom akademijom, Narodni muzej u Leskovcu obeležio 70 godina postojanja i rada. Narodni muzej u Leskovcu jedna je od najreprezentativnijih institucija kulture u gradu. U njemu se čuvaju kulturno-istorijski predmeti – svedoci života ljudi na ovim prostorima od najstarijih perioda civilizacije do danas

Narodni muzej u Leskovcu obeležio 70 godina postojanja i rada

Ova ustanova  najbolje reprezentuje grad gostima koji u njega dođu, ali i mnogo šire. Muzej ima veoma razvijenu izdavačku delatnost koja se bavi kulturno-istorijskim temama na ovim prostorima, kao i izlagačku delatnost i svojim izložbama prisutan je u mnogim gradovima Srbije, ali i sveta.

"Narodni muzej u Leskovcu ove godine obeležava 70 godina postojanja. Na tom sedmodecenijskom putu postigao je izuzetne rezultate u prikupljanju, obradi, zaštiti, smeštaju i prezentovanju oko 40 hiljada umetničko-istorijskih predmeta koje čuva u svojim depoima i izlaže u svojim izložbenim prostorima. U celom tom periodu Narodni muzej u Leskovcu je bio uz svoj grad, svedočeći o njegovoj istoriji, o ljudima, vremenima i događajima prošlih vremena. Isto tako grad Leskovac je uvek bio uz svoj Narodni muzej podržavajući i podstičući njegove aktivnosti na očuvanju kulturno-istorijske baštine ovoga dela Republike Srbije. Iskreno i od sveg srca čestitam Narodnom muzeju u Leskovcu godišnjicu uz želju da i dalje bude ponos našeg grada," - kazao je gradonačelnik Leskovca, dr Goran Cvetanović.

Skupu se obratila i direktorka muzeja, Mira Ninošević, profesor doktor Momčilo Pavlović, direktor instituta za savremenu istoriju i vladika vranjski Pahomije.

Direktorka Nardodnog muzeja uručila je zahvalnicu gradonačelniku Leskovca za značajan doprinos razvoju muzeja.


#   Leskovac   Goran Cvetanović   Južna Srbija Info   vranjski Pahomije   Momčilo Pavlović   Mira Ninošević   Narodni muzej Leskovac
@CvetanovicG @juznasrbija @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima