Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nastavak: "Senke starog Niša" 2

rssBookmark and Share

Niš 02.07.2015. Davorin Dinić, Južna Srbija Info

Prijatno iznenađenje sa sve ljubitelje umetnosti, fotografije i grada Niša.
Umetnik Davor Dinić sve nas je obradovao svojim novim delom.
Pročitajte reč autora i pogledajte fotografije.

Davorin Dinić
Davorin Dinić

Dragi prijatelji, nakon velikog uspeha koje je imao album "Senke starog Niša" odlučio sam da još malo proširim ediciju i sada imam to zadovoljstvo da vam predstavim "Senke starog Niša 2". Ukoliko već niste, prvi deo albuma možete pogledati na ovom linku https://www.facebook.com/davorin.dinic/media_set?set=a.10206587490751856.1073741846.1409366646&type=3.

U ovom delu albuma, pored fotografija starog Niša možete premijerno videti i fotografije Niške Banje. Pošto nisam meštanin i ne poznajem Nišku Banju dovoljno, veliku zahvalnost dugujem Aleksandra Stojković koja je bila toliko divna da izdvoji puno svog vremena kako bi mi pomogla da pronadjem što veći broj fotografija stare Niške Banje a potom me je i u ulozi vodiča me provela po svim lokalitetima koje sam odabrao za fotkanje. Veliku zahvalnost takođe dugujem i Danijela Cvjetan.

Fotografije starog Niša možete bez problema pronaći na internetu na raznim forumima, FB grupama i slično i svi mi kolektivno dugujemo veliku zahvalnost ljudima koji se bave skupljanjem i proučavanjem istorije naših gradova.

Pre svega želim da se zahvalim ekipi sa foruma na kom postoji tema koja se zove "Stari Niš na razglednicama i fotografijama" skyscrapercity .Iako je tema obilna preporučujem da je prelistate jer ćete pored neverovatnog broja fotografija starog Niša moći da pročitate dosta zanimljivih stvari iz istorije našeg grada i o ljudima koji su ga načinili velikim.

Ono što me jako raduje je da i na drustvenim mrežama takodje postoji broj uglavnom mladi ljudi koji daju svoj neskromni doprinos očuvanju te istorijske baštine. One sa kojima sam ja imao priliku i zadovoljstvo da sarađujem spremajući "Senke starog NIša" možete pronaći i na fajsbuku.

Želim da se na kraju zahvalim i gospodinu Nebojsa Ozimić čija je incijativa dovela do toga da "Senke starog Niša" imaju i svoj izložbeni život, što mene neizmerno raduje, a realizacija izložbe ne bi bila moguća da je Željko Želja nije svojim nemerljivim entuzijazmom podigao na viši nivo.

Hvala vam na podršci, interesovanju i lepim rečima kojima ste opisivali "Senke starog Niša". Pred vama je drugi i finalni deo projekta...


#   Niš   fotografije   „Senke starog Niša“   Davorin Dinić   novi album
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima