Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nedelja kulture Venecuele u Nišu

rssBookmark and Share

12.10.2016.

Povodom manifestacije „Nedelja kulture Venecuele u Nišu, u Kabinetu predsednika Skupštine grada Mr Radeta Rajkovića, organizovan je prijem za Ambasadorku Venecuele u Srbiji, njenu ekselenciju Dr. Dije Nader de El Andari.

Nedelja kulture Venecuele u Nišu

Predsednik Rajković se, u ime građana Niša zahvalio Ambasadorki El Andari zbog njenog napora da ovu manifestaciju organizuje u Nišu i omogući našim sugrađanima da što bolje upoznaju kulturu Venecuele. To će svakako doprineti zbližavanju naših zemalja  i otvoriti bolju perspektivu za saradnju.

Što se saradnje tiče, dodao je Rajković, ona se može razvijati pre svega u oblasti kulture, obrazovanja, turizma i sporta, a obostrani je interes da se nađe način i za saradnju u privredi.

Zahvaljujući se na dobrodošlici,  Ambasadorka El Andari se saglasila da su brojne oblasti u kojima se saradnja može i treba razvijati. Ona je posebno naglasila da smatra svojom misijom da Srbija uskoro otvori Ambasadu u Karakasu  i sa zadovoljstvom prihvatila da se organizuje razmena kulturno-umetničkih programa i nakon isteka ove  manifestacije.

Inače, dobrodošlicu su izrazili  i predsednik Gradske opštine Medijana Milan Krstić i direktor Turističke organizacije Niša Uroš Parlić, koji su svako iz svog domena, u osnovnim crtama predstavili vrednosti Niša, koje mogu biti zanimljive budućim gostima iz Venecuele.
 


#   Uroš Parlić   Skupština grada Niša   Rade Rajković   amabasador   Venecuela   gradske opštine   Milan Krstić    
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima