Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Od Grada, 15 novih instrumenata za niški Simfonijski orkestar

rssBookmark and Share

Niš 24.02.2024. Južna Srbija Info

Grad Niš je pružio podršku muzičarima Simfonijskog orkestra Niš, obezbedivši im 15 novih instrumenata - 8 gudačkih i 7 duvačkih.

Od Grada, 15 novih instrumenata za niški Simfonijski orkestar

Gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski, lično je obišla muzičare i poslušala ih, a zatim se dogovorila sa njima da se do kraja godine orkestar kompletno opremi. Ona je najavila da će Grad dopuniti nedostajuće instrumente.

Direktorka orkestra, Tatjana Veličković Minčić, izrazila je zadovoljstvo istorijskim momentom za njih. Od obezbeđenih instrumenata izdvojila je četiri violine, dve viole i dva violončela, kao i dva kompleta klarineta, jednu hornu, jednu flautu i jednu obou.

Stanislava Alađozovski, prva violina i koncertmajstorka, izrazila je zadovoljstvo dobijenim, naglašavajući značaj novih instrumenata i olakšanje za muzičare koji sada ne moraju nositi svoje instrumente na gađanje.

Dirigent, gospodin Zoran Stanisavljević, istakao je zadovoljstvo muzičara, naglašavajući značaj dobijenih instrumenata za njihov rad, ali i izrazivši potrebu za novom muzičkom dvoranom, što bi dodatno unapredilo njihove mogućnosti i uslove rada.


#   Niš   Dragana Sotirovski   Simfonijski orkestar   Instrumenti   Muzički instrumenti
#GradonacelnicaN @


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima