Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Izložba u Nišu: „Borba za srpsku državnost i slobodu srpskog naroda“

rssBookmark and Share

Niš 03.04.2024. Z. Stojnić, Južna Srbija Info

U Oficirskom domu u Nišu, u utorak je otvorena izložba pod nazivom „Borba za srpsku državnost i slobodu srpskog naroda“, koja je posvećena obeležavanju 220 godina od Prvog srpskog ustanka.

Foto: Grad Niš skrinšot
Foto: Grad Niš skrinšot

Otvaranju izložbe prisustvovali su potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, predsednik Skupštine Niša doc. dr Boban Džunić, komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, episkop niški Arsenije sa sveštenstvom, predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, predstavnici boračkih udruženja i brojni gosti.

Izložba, koju su organizovali Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Ministarstvo odbrane uz saorganizaciju Grada Niša, predstavlja važan događaj u proslavi istorijskog značaja Prvog srpskog ustanka. Autori izloženih dela su vajar Zoran Ivanović i slikar Nebojša Đuranović.

Potpredsednik Vlade Miloš Vučević naglasio je značaj izložbe kao prilike za sve građane da se upoznaju sa značajnim delom naše istorije i uče naše nasledstvo. Ministar Nikola Selaković istakao je značaj ovakvih događaja za mlade, kao i za njihovo ohrabrivanje da doprinesu opštem dobru i napredku otadžbine.

Izložba će biti otvorena za sve posetioce do 15. aprila, pružajući mogućnost za dublje razumevanje i vrednovanje značajnih istorijskih događaja.


#   Niš   izložba   Dragana Sotirovski   Nikola Selaković   oficirski dom   Milosav Simović   Drugi srpski ustanak   Miloš Vučević
#GradonacelnicaN @selakovicnikola @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima