Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Otvorena tradicionalna Ivanjdanska likovna kolonija u Prokuplju

rssBookmark and Share

Prokuplje 05.07.2022. Južna Srbija Info

Ivanjdanska likovna kolonija, koja se ove godine tradicionalno održava 17. put, otvorena je juče i trajaće do četvrtka 7. jula ove godine. Slikari, koji su se okupili u Domu kulture gde će stvarati su Saša Bolčina, Ljubomir Cekić, Bata Stojković, Milena Aranđelović, Filip Kosteski, Dragan Popović i Milan Ilić.

Otvorena tradicionalna Ivanjdanska likovna kolonija u Prokuplju

Učesnici ove kolonije će kao i svaki put do sada slikati na slobodu temu, jer kad se umetnici ne obavezuju da stvaraju na zadate teme, kako je rekao jedan od organizatora i učesnik kolonije, tek tada slika bude prava i iz duše.

-Svako oslikano platno naših slikara, učesnika ove kolonije je priča koja ovde počne, a završi se u oku posetilaca. Oni je dožive različito, ali u njima uglavnom preovladaju lepe emocije. Njih ponekad izazove celokupno delo, a ponekad samo neki detalj. Kad kad samo igra boja uspe da zagreje dušu i srce posmatrača, istakao je u ime organizatora, ali i jedan od učesnika Ivanjdanske likovne kolonije Milan Ilić Trša.

On je naglasio da će nastala dela, ljubitelji slikarstva, moći će da vide u programu, kojim će biti obeležena gradska slava Sveti Prokopije 18. jula 2022. godine.

-Predstavljanje naših slika povodom gradske slave Sveti Prokopije nam posebno znači, jer se dešava u danima koji su važni za nas Prokupčane i naš grad, zato je zadovoljstvo veće, naglasio je Ilić

On je podsetio da  je cilj ove kolonije prvenstveno bio da se prodajom naslikanih dela, pomogne u obnovi manastira Svetog Đorđa u Ajdanovcu. Sada je ona prerasla u ozbiljnu manifestaciju, a dosadašnji učesnici ističu da se ponose time da su baš na ovaj način, kroz umetničko stvaralaštvo, mogli da pomognu.

U radu i ovogodišnje Ivanjdanske kolonije, peti put zaredom, učestvuju članovi Udruženja obolelih od cerebralne i dečije paralize Prokuplje.


#   Prokuplje   likovna kolonija   Dragan Popović   slikarstvo   Ivanjdanska likovna kolonija
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima