Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U Leskovcu otvoren 9. prodajni salon knjiga

rssBookmark and Share

Niš 29.03.2011. Dušan Kocić

Jednu od najznačajnih kulturnih manifestacija u gradu na Veternici proglasio otvorenom popularni dečji pesnik Ljubivoje Ršumović

Ljubivoje Ršumović otvara Deveti salon knjiga
Ljubivoje Ršumović otvara Deveti salon knjiga

LESKOVAC – Još od malena sam počeo da čitam, da se družim sa pesmama Jovana Jovanovića Zmaja, ali sam oleo da budem doktor ili seoski učitelj, a sam srećom postao pesnik – kazao je Ljubivoje Ršumović na otvaranju Devetog prodajnog salona knjiga u Leskovačkom kulturnom centru

Ršumović je govorio o značaju knjige, o druženju sa literaturom i ulozi manifestacija poput Devetog salona knjiga.

Na otvaranju ove kulturne manifestacije govorila je i načelnica Uprave društvenih delatnosti Leskovca Suzana Stanković-Ilić, ističući da je reč o ,,jednom od najznačajnijih kulturnih događaja u Leskovcu’’.

Deveti salon knjiga trajaće od do 2. aprila a učesnici – izlagači su Mono i Manjino, Alba Graeca, Ars libri, Mladinska knjiga, IP book, Beograd, IP Jovan, svi iz Beograd, JRJ – Zemun, Nova knjiga - Niš i knjižara ,,Stošić’’ – Leskovac, dok su gosti izdavača i izlagači su Laguna, Zoograf, KIZ Altera i Škola za tekstil i dizajn iz Leskovca.

U Leskovačkom kulturnom centru, prvog dana manifestacije, promovisane su knjige Ljubivoja Ršumovića ,,Sunčanje na mesečini’´i ,,Ujdurme i zvrčke iz antičke’’, u izdanju beogradske Lagune.

 

 


#   Niš   knjiga   Ljubivoje Ršumović   Škola za tekstil i dizajn   Jovana Jovanović   Ana Jovanović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima