Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Carinici spremni za početak turističke sezone, ipak budite spremni na povremene zastoje

rssBookmark and Share

Gradina 21.06.2021. Južna Srbija Info

Popuštanje epidemioloških mera i otvaranje granica usloviće i veći broj putnika koji će ovog leta doći u Srbiju, samo proći kroz našu zemlju ili se pak uputiti ka letovalištima u inostranstvu. U vreme godišnjih odmora carinska služba poslovično pojačava aktivnosti i preduzima sve neophodne mere, kako bi putnicima olakšala putovanje.

Carinici spremni za početak turističke sezone, ipak budite spremni na povremene zastoje

Na graničnom prelazu Preševo se oseća da turistička sezona polako počinje, pa iako za sada nema zadržavanja, očigledan je veći broj putnika. Tokom poslednja dva-tri dana broj putnika se povećao, ali je to daleko od gužvi koje znaju da se stvore u jeku sezone.

Obično se između 7 i 8 časova ujutru, pa potom i oko podneva, okupi malo veći broj automobila sa turistima koji žele da pređu granicu i tada čekanje traje oko 15-20 minuta. Carinici sa tog prelaza kažu, da se veći broj putnika može očekivati tek kada počne školski raspust u Srbiji, odnosno, krajem ovog i početkom sledećeg meseca.

S obzirom na to da prelaz Evzoni, koji je našim turistima najkraći put do Grčke, i dalje ne radi noću, dosta putnika se odlučuje da put mora krene preko Bugarske, a posebno oni koji putuju turističkim autobusima.

U tom slučaju za izlaz iz zemlje se najčešće koristi granični prelaz Gradina, ili neki od manjih alternativnih prelaza u blizini (prelazi Strezimirovci i Ribarci).

Trenutno se na prelazu Gradina rekonstruiše asfalt na ulazu u Srbiju, pa se za oba smera koristi izlazna strana prelaza na kojoj je asfalt već zamenjen. Uprkos radovima, zadržavanja nema, jer ni na Gradini uobičajne sezonske gužve još nisu počele. Putnički i autobuski saobraćaj se odvija normalno i bez ikakvih zastoja.

Kako letnja sezona odmiče, na svim prelazima, gde god je to moguće, biće otvoren maksimalan broj ulaznih i izlaznih traka, kažu iz Uprave carina.

Komentara: 0


#   saobraćaj   Gradina   Uprava carina   Granični prelaz   granična policija
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima