Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Iz Topličkog okruga apeluju na građane: Ne palite vatru na otvorenom, kazna i do milion dinara

rssBookmark and Share

Prokuplje 24.03.2019. Južna Srbija Info

Na sastanku, koji su održali predstavnici Topličkog upravnog okruga i Odeljenja za vanredne situacije u Prokuplju, zaključeno je da građani ni u kom slučaju ne treba da pale vatru na otvorenom, zbog učestalih požara.

Ilustracija: subvencije.rs
Ilustracija: subvencije.rs

S tim u vezi, Odeljenje za vanredne situacije u Prokuplju izdalo je saopštenje.

„Spaljivanje niskog rastinja i ostataka strnih useva predstavlja opasnost od širenja vatre i izazivanja požara koji može da ugrozi ljude i pričini materijalnu štetu“, kaže se u saopštenju i dodaje da Zakon o zaštiti od požara zabranjuje spaljivanje ostataka strnih useva, biljnih ostataka i smeća na otvorenom prostoru, kao i paljenje otvorene vatre u šumi i na udaljenosti 200 metara od ruba šume.

„Nepoštovanje zakonskih mera, zaštite od požara, povlači prekršajnu odgovornost, za koju su propisane novčane kazne, za fizičko lice 10.000 dinara, a za pravno lice od 300.000 do 1.000.000 dinara“, kaže se u saopštenju.

Takođe, upozoravaju se građani, da će pripadnici Odeljenja za vanredne situacije u Prokuplju pojačati nadzor nad sprovođenjem mera zaštite od požara na otvorenom prostoru, a protiv osoba koje ne poštuju ovo, podneće zahtev za pokretanje prekršajnog postupka.

Komentara: 0


#   Prokuplje   požar   Toplički okrug   kazne   njiva   novčane kazne
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima