Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kao i u školama, nastava na fakultetima počinje izvođenjem državne himne

rssBookmark and Share

25.09.2021. Južna Srbija Info

Prema saopštenju Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a s obzirom da je početak nove akademske godine svečan za sve studente u Republici Srbiji, svim visokoškolskim ustanovama, na predlog SKONUS-a, preporučeno je da prvi čas nastave u novoj akademskoj godini počne izvođenjem himne Republike Srbije „Bože pravde”.

Kao i u školama, nastava na fakultetima počinje izvođenjem državne himne

Na ovaj način studenti grade i poštovanje prema državi u kojoj žive i svojoj naciji i razvijaju osećaj zajedništva i pripadnosti društvenoj zajednici.

Intoniranje himne visokoškolske ustanove mogu da izvedu putem razglasa, računara, muzičkog ili telefonskog uređaja, odnosno pevanjem, uz poštovanje svih epidemioloških mera.

Temelji budućnosti naše države i društva zasnovani su na obrazovanju i zbog toga je ono državni prioritet i dostupno svima.

Ministarstvo prosvete poziva sve studente i nastavno osoblje da tu priliku u najvećoj mogućoj meri koriste, da uvek imaju na umu izuzetne vrednosti saznavanja i stvaranja, kao i to da se od svakog pojedinca, studenta i nastavnika, očekuje da pruži svoj lični doprinos u korist društvene zajednice.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja svim studentima i profesorima želi uspešan početak akademske 2021/2022. godine, navodi se u saopštenju.


#   studenti   nastava   Ministarstvo prosvete   Univerzitet u Nišu   akademik   državna himna
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima