Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nema više stare kocke, konačno rekonstrukcija saobraćajnice na ulazu u Grdelicu

rssBookmark and Share

Leskovac 26.05.2019. Južna Srbija Info

Ruglo ulaza u Grdelicu, sa kocom na putu više neće postojati. U petak su započeti radovi na rekonstrukciji ulice, u dužini od 570 metara, od ulaza u Grdelicu do kružnog toka kod Oraovice.

Nema više stare kocke, konačno rekonstrukcija saobraćajnice na ulazu u Grdelicu

„Rehabilitacija deonice je veoma značajna, zato što ova deonica više decenija predstavlja problem i rizik za sve učesnike u saobraćaju, vozače i naročito pešake.

Radovima na njoj, u vrednosti od 34 miliona dinara, kao i ostalim radovima sprovedenim na teritoriji Grdelice, poput rehabilitacije ulice Bore Pešića u vrednosti od 36 miliona dinara, Koridori Srbije doprinose podizanju kvaliteta saobraćajne infrastrukture leskovačkog kraja.

Ovo preduzeće više od 6 godina investira u ovu oblast na teritoriji grada i hvala im na tome,“ – istakao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović tom prilikom.

„Ovaj auto-put je značajan za čitavu Srbiju, jug i Leskovac zato što savremeni auto-putevi poput njega doprinose privrednom razvoju, investicijama a time i otvaranju novih radnih mesta,“ – dodao je gradonačelnik Cvetanović.

Leonid Vuković, šef projekta „Jug“ rekao je:

„Ovo je poslednji u nizu primera gde su Koridori Srbije pokazali da su društveno-odgovorno preduzeće, da vode računa o građanima, izgradnji auto-puta. Drago mi je da danas imamo priliku da prisustvujemo ovako jednom lepom događaju – početak radova na pojačanom održavanju državnog puta u dužini od 570 metara. Predviđeno je uklanjanje starog dotrajalog kolovoza i izgradnja novog asfaltno-betonskog u širini od 6 metara. Ono što je značajnije od ovog modernog kolovoza koji će pružiti bezbedniju vožnju svih korisnicima jeste da predviđena i izgradnja pešačke zone u kompletnoj dužini, tako da će pešaci biti fizički razdvojeni od saobraćaja i time će se doprineti značajno unapređenju njihove bezbednosti.“

Komentara: 0


#   Leskovac   Goran Cvetanović   saobraćaj   auto-put   ulice   Grdelica   rekonstrukcija   Koridori Srbije
@CvetanovicG @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima