Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Najveća pešačka manifestacija u Srbiji, „Vlasina-čista ljubav“

rssBookmark and Share

Vlasinsko jezero 21.09.2023. Južna Srbija Info

Najveća pešačka manifestacija u Srbiji, Rosa dan pešačenja, biće održana u subotu, 23. septembra pod pokroviteljstvom Planinarskog saveza Srbije (PSS), a uz podršku ministarstva sporta i obrazovanja Vlade Republike Srbije.

Najveća pešačka manifestacija u Srbiji, „Vlasina-čista ljubav“

Zahvaljujući volonterima i planinskim vodičima iz oko 80 planinarskih društava, pešačenje će biti realizovano u 60 mesta svih regiona Srbije, dok će centralna manifestacija biti na Vlasini.

Na Vlasini će tom prilikom biti organizovane šetnje stazama koje su izgrađene i revitalizovane u okviru velikog projekta „Vlasina-čista ljubav“, koji je sproveden u delo zahvaljujući Koka-kola sistemu i Programu Ujedinjenih nacija za razvoj.

Rosa dan pešačenja je dan u kojem PSS pod sloganom "Korak bliže zdravlju" želi da inspiriše i pokrene Srbiju da živi zdravije i da kod građana podigne svest o aktivnom i redovnom pešačenju kao osnovnom preduslovu neophodnom za očuvanje zdravlja i kao takav naišao je na podršku i Instituta za javno zdravlje Srbije.

Cilj manifestacije je podsticanje zdravih životnih navika, ukazivanje na značaj kretanja za unapređenja zdravlja i radne sposobnosti, socijalizacija i razvoj turističkih potencijala kroz uređenje i eksploataciju uređenih pešačkih puteva u Srbiji.

Akcija je besplatna i posvećena svima, bez obzira na godine starosti. Svi koji žele da se priključe, tom, svojevrsnom prazniku zdravog života detaljne informacije mogu dobiti kod svojih lokalnih planinaarskih društava i na sajtu Planinarskog saveza Srbije.

Više informacija na linku:

https://pss.rs/dan-pesacenja-2023-najava/dan-pesacenja/2023/

Komentara: 0


#   Vlasinsko jezero   Vlasina reka   Koka-kola   Planinarski savez Srbije   Međunarodni dan pešačenja   Rosa kompanija
@CocaCola @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima