Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U nedelju Sportskim danom u Prokuplju počinje program obeležavanja 110. godina od mobilizacije Gvozdenog puka

rssBookmark and Share

Prokuplje 01.10.2022. Južna Srbija Info

Sportskim danom pod nazivom „Ratnici Gvozdenog puka“, u nedelju, 2. oktobra u Prokuplju počinje program obeležavanja centralne državne manifestacije čiji je pokrovitelj Republika Srbija, a koja se održava povodom obeležavanja 110. godina od mobilizacije Drugog pešadijskog puka „Knjaz Mihailo“, čuvenog Gvozdenog puka.

U nedelju Sportskim danom u Prokuplju počinje program obeležavanja 110. godina od mobilizacije Gvozdenog puka

U Spomen parku „Gvozdeni puk“, od 9 do 15 sati okupiće se planinari, sportisti, učenici svih osnovnih i srednjih škola, koji će se takmičiti u raznim sportskim disciplinama.

Sa ovog mesta, pod nazivom „Putevima Gvozdenog puka“, krenuće planinarski pohod na Vidojevicu, gde će biti organizovano i takmičenje u brdskom trčanju.

Istovremeno, na sportskim terenima  u  Spomen parku, održaće se takmičenje u malom fudbalu, nadvlačenju konopca, skoku  udalj i obaranju ruke. U ovim sportskima disciplinama učestvuju učenici viših razreda svih osnovnih škola i srednjoškolci. Najuspešniji takmičari biće prigodno i nagrađeni.

Program se nastavlja u ponedeljak, 3. oktobra u 12 sati, kvizom znanja iz istorije, u kojem će učestvovati 16 osnovnih i srednjih škola iz Topličkog okruga. Učenici će pokazati koliko znaju o čuvenom Gvozdenom puku, Balkanskim ratovima i Prvom svetskom ratu. Svaka škola imaće po tri takmičara koji će znanjem o lokalnoj istoriji i najboljim takmičarskim rezultatima ostvariti pobedu.

Obeležavanje 110. godina od mobilizacije Gvozdenog puka je važan istorijski datum  koji ne smemo da zaboravimo, zato i svi učesnici pozivaju građane Prokuplja i sve Topličane da dođu u Spomen park i podrže takmičare u sportskim aktivnostima kojima počinje ova državna manifestacija.

Komentara: 0


#   Prokuplje   Gvozdeni puk   Toplički ustanak
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima