Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

123 odličja za KBS Naisus u 2013. godini

rssBookmark and Share

Niš 29.12.2013. KBS Naisus

Na kraju dosta uspešne takmičarske 2013. godine, KBS Naisus se može pohvaliti sa ukupno 123 osvojenih odličja (61 zlatnih, 37 srebrnih i 25 bronzanih), do kojih je došao uprkos izostanku obećane pomoći od strane Grada Niša.

123 odličja za KBS Naisus u 2013. godini

Klub borilačkih sportova "Naisus" je svrstanu grupu sportskih organizacija, čiji je godišnji program uvršten u redovno finansiranje od strane Grada Niša. Na osnovu Rešenja Gradonačelnika Grada Niša broj 745 od 05.mart 2013.god. utvrđena je visina finansija, koja je umanjena u odnosu na traženi iznos. Upravo iz tog razloga na nekim od turnira planiranih u 2013.godini, a u cilju kako priprema tako i samog takmičenja, nismo mogli da učestvujemo u planiranom broju. I pored toga Klub je bio aktivan te učestvovao:

1.  Prvenstvo centralne Srbije - 24.mart u Nišu,

2.  Tehničko prvenstvo Srbije - 31.mart u Beogradu,

3. Otvoreno prvenstvo Belgije - 06. i 07.april u Gentu (Belgija),

4.  Dan Gun Open - 13.april u Zagrebu (Hrvatska),

5.  Imperium Open - 20.april u Zemunu,

6. Prvenstvo Srbije za pionire i juniore - 28.april u Beogradu,

7. Evropsko prvenstvo – od 30.aprila do 02.maja u Alikanteu (Španija),

(Nebojša Anđelković učestvuje u funkciji Trenera reprezentacije Srbije)

8. Prvenstvo Srbije za kadete i seniore - 12.maj u Beogradu,

9.  Trofej Beograda - 19.maj u Beogradu,

10. Karlovac Open - 25.maj u Karlovacu (Hrvatska),

11. Pozivni turnir „Deca i policija“ – 08.juna u Beogradu,

12.  Otvoreno prvenstvo Austrije - 15.jun u Beču (Austrija),

13. Balkansko prvenstvo – 07. i 08.avgust u Baru (Crna Gora),

(Nebojša Anđelković učestvuje u funkciji Trenera reprezentacije Srbije)

14. Otvoreno prvenstvo Mađarske – 28.septembar u Budimpešti (Mađarska),

15. KUP Srbije – 05. i 06.oktobar u Beogradu,

16. KUP Cara Konstantina – 20.oktobar u Nišu,

17. Svetsko prvenstvo – od 31.oktobra do 03.novembra na Baliju (Indonezija),

18. Otvoreno prvenstvo Vojvodine – 17.novembar u N.Sadu,

19. Otvoreno prvenstvo Srbije – 24.novembar u Beogradu,

20. Elit Open – 30.novembar u Inđiji,

21. Prvenstvo Grada Niša – 22.decembra u Nišu

22. Prvenstvo Srbije do 21 godine - 22.decembra u Nišu.

Iako preko potrebna sredstva iz budžeta nisu dobijena, to nije sprečilo Klub da osvaja medalje i učetvuje kako na domaćim tako i na međunarodnim takmičenjima, sa konstantnom nadom da će ipak pomoć stići. Poput prethodne godine, i 2013. godina je bila uspešna, pa čak i uspešnija od prethodne, ukoliko se sagleda broj osvojenih medalja. Osvojeno je ukupno 123 odličja i to 61 zlatna, 37 srebrnih i 25 bronzanih medalja. Među osvojenim medaljama samo je 9 zlatnih i 3 srebrnih osvojeno na domaćim takmičenjima, dok su 25 zlatnih, 16 srebrnih i 8 bronzanih osvojene na državnim prvenstvima a ostale na međunarodnim takmičenjima. I jednom se mora naglasiti da je Klub opravdavao poverenje koje je ukazano od strane Grada Niša, ali to nije bilo dovoljno za dobijanje obećane finansijske pomoći od strane Grada Niša.

Od 30.aprila do 02.maja u španskom Alikanteu održava se Evropsko tehničko prvenstvo na kome Nebojša Anđelković odlazi u ulozi Trenera tehničke reprezentacije. Kao jedini reprezentativac iz Niša a sada i deo Stručnog štaba reprezentacije, iz Alikantea se vraća sa istorijskim uspehom, gde je osvojeno jedno zlatno i dva bronzana odličja a mora se napomenuti da je prva himna koja je zasvirala jeste srpska "Bože pravde".  Pored turnira na kojima reprezentacija nastupa i postiže uspehe, na Balkanskom šampionatu uzima prvo mesto u ekipnom plasmanu i dokazuje Stručnom štabu reprezentacije (u kome je i Nebojša) da je spremna za Svetsko prvenstvo na Baliju (Indonezija). I pored velike vlažnosti vazduha koja utiče na samu izvedbu takmičara, Nacionalni tim Srbije postiže do sada najveći uspeh ulaskom u finale i osvajanjem odličnog 7.mesta.

Takođe se mora pomenuti da su u austrijskoj prestonici na Otvorenom prvenstvu Austrije učestvovali Nebojša Anđelković kao Internacionalni sudija i Trener tehničke reprezentacije Srbije ali i Uroš Mitrović odnosno Aleksandar Kaličanin, nastupivši u okviru B tima reprezentacije !!! Kako im je ovo debitantski nastup rezultat na Otvorenom prvenstvu Austrije (15.jun) je ostao u drugom planu ali se mora napomenuti da su u konkurenciji od 300 takmičara iz 20 zemalja uzdignute glave izašli na tatami i takmičili se rame uz rame sa osvajačima svetskih i evropskih medalja.          

Pored takmičarskih uspeha, mora se naglasiti još jednom uspeh Nebojše Anđelkovića kao trenera Tehničke reprezentacije Srbije da je omogućio da se po prvi put u istoriji Tehnička reprezentacija Srbije vrati sa Evropskog prvenstva i pritom donese ne jednu već tri medalje. Takođe, svojim radom i zalaganjem, kao i prethodnim uspesima, Uroš Mitrović i Aleksandar Kaličanin bivaju uvršteni u B tim Tehničke reprezentacije, i time zajedno sa Nebojšom Anđelkovićem postaju jedini aktuelni tekvondo reprezentativci iz Niša. I iz tog razloga na kraju školske 2012./2013.god. upravo član našeg kluba - Uroš Mitrović, proglašen je za Đaka generacije OŠ „Učitelj Tasa“. Na inicijativu prvog čoveka KBS "Naisus"-a, po prvi put u istoriji tekvondoa se organizuje trening Nacionalnog tima u Nišu, sa obećanjem da neće biti i poslednji. Međuklupska saradnja KBS "Naisus"-a i TK "Imperium"-a izrodila je vikend seminar održan u Nišu 22. i 23.juna, gde su svoja iskustva i znanja prenosili treneri istih. Jugoslav Nastasić (trener TK "Imperium"-a) je bivši reprezentativac te pored osvajanja državnih prvenstava, osvajač je i bronzane medalje na Balkanskom šampionatu održanom u Turskoj (09. & 10.jun - Jedrene). Seminar je organizovan pod pokroviteljstvom Sportskog saveza Niša, kao deo projekta u borbi protiv nasilja u sportu, ali takođe pohvaljen i od strane Odseka za sport Grada Niša, koji je izašao u susret omogućivši salu. Kulminacija drugog kvartala predstavlja dogovor Sportskog saveza Niša i KBS "Naisus"-a da naš Klub bude jedan od učesnika projekta "Sport za sve" te u letnjem periodu organizuje besplatne treninge za sve one početnike koji nisu u mogućnosti da izvrše plaćanje mesečne članarine usled loše materijalne situacije. Medijsku propagandu i reklamiranje ovog projekta započeo je upravo Nebojša Anđelković, gostujući 05.jula u emisiji Play offna regionalnoj televiziji Belle Amie.

I preko leta smo imali aktivnosti te 17. i 18.jula ugostili smo hapkido majstora Aleksandra Đorovića, koji je tom prilikom demonstrirao kako elementarne tehnike, tako i one koje se koriste u militarističkom pristupu. Objašnjavajući psihologiju razmišljanja i moguće opasnosti u samoodbrani, ovaj mladi apsolvent Akademije unutrašnjih poslova je još malo približio ovu veštinu našim članovima. Od 05. do 09.avgusta veliki prijatelj kluba i nekadašnji reprezentativac Grčke – Ioannis Zarkadas, učinio nam je tu čast i zadovoljstvo da tih par dana nam prikaže neke novine u izvođenju najčešćih takmičarsih tehnika. Kao neko ko ima velikog iskustva na tatamiju ali i činjenica da je na niškom Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja upisao magistraturu, govori o kvalitetu samog treniranja i podučavanja od strane istog. Takođe smo od 18. do 22.novembra ugostili Aleksandra i Alesiju Pejčić, koji su nam prikazali neke nove načine kondicione pripreme. Iako su univerzalna vežbanja, ovom prilikom su prilagođena karakteristikama tekvondoa i borilačkih sportova te prikazana uz dodatna objašnjenja o nalinu njihovog izvođenja.

Svim prethodno navedenim činjenicama pokazali smo još jednom da je naš Klub dostojan finansiranja iako u 2013.god. niti jedna donacija i/ili finansijska pomoć nije dobijena, kako od Grada Niša tako ni od bilo koje opštine. Aktivnostima koje su pobrojane ukazano je da je Klub jedan od malobrojnih (a veoma često i jedini) tekvondo predstavnik Grada Niša, kako na domaćim tako i na inostranim turnirima. Sprovođenje planiranih akcija nije u potpunosti izvedeno, upravo usled nedobijanja obećene finansijske pomoći ali usled velike želje, kako članova Kluba tako i ljudi koji ga vode, kao i entuzijazma, uspeli smo da budemo prevaziđemo prošlogodišnji uspeh (osvojene su 123 odličja a prošle godine 102) i da budemo najaktivniji tekvondo klub (zbir svih aktivnosti svih tekvondo klubova jednak je aktivnošću našeg). Upravo iz tog razloga i gore navedenih uspeha, molimo Vas da nam u buduće omogućite sprovođenje planiranih akcija, kako bi po ko zna koji put (ali sa mnogo većim brojem učesnika) i na još bolji način predstavljali Grad Niš i njegove Opštine.

U nadi da će 2014.god. biti još uspešnija i blagorodnija za sve nas, KBS Naisus od srca želi Srećnu Novu Godinu i Božić te sve predstojeće praznike prvenstveno svojim članovima i prijateljima, ali i svim ostalim dobrim ljudima. Neka se želje što na duši nam snivaju obistine za dobrobit i blagostanje svih nas.

 


#   Niš   Naisus KBS   Crna Gora   Uroš Mitrović   Nebojša Anđelković   prvo mesto   Evropsko prvenstvo   svetsko prvenstvo   Balkansko prvenstvo   Kup Srbije   Prvenstvo Srbije   Otvoreno prvenstvo
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima