Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Besplatna Božićna škola sportova

rssBookmark and Share

Pirot 07.01.2015. Južna Srbija Info/RTS

U Pirotu je počela deveta Božićna škola sportova. Ova tradicionalna manifestacija, jedinstvena je i najveća u Srbiji po broju učesnika, jer se očekuje da za deset dana kroz nju prođe preko tri hiljade dece.

Besplatna Božićna škola sportova

Pirotskim školarcima ponuđeno je 55 besplatnih programa. Organizator  Božićne škole sportova je Sportski centar, a pokrovitelji Opština Pirot i "Tigar Tajers".

Neki još uvek razmišljaju, ali je većina devojčica i dečaka odabrala sport ili aktivnosti kojima će se baviti tokom zimskog raspusta.

U sportskom centru Pirot kažu da nije tačno da deca nisu zainteresovana za sport-potrebno ih je samo na pravi način motivisati.

"Mi smo deci skromno, spremili 55 programa i deca su se odazvala, vole to. Nije loptica kod  dece nego kod nas starijih. Kad im pružite dobru organizaciju, dobre instruktore, prevoz, dakle sve to organizovano, deca to prepoznaju i učestvuju u tim programima", kaže direktor Sportskog centra Pirot Nenad Đorđević.

Ove godine montirano je i klizalište u centru grada, a interesovanje za ovaj sport je ogromno.

"Na klizalištu je super, družim se sa drugarima, lepo provodim raspust ovde. Naučila sam da radim piruetu i još neke stvari. Božićna škola je nešto najlepše što imamo preko raspusta", kažu mladi.

Dvonedeljno druženje dece kroz 55 programa, od pojedinačnih i kolektivnih sportova, do raznih kreativnih radionica, već devet godina je provereni pirotski recept, kako na kreativan i zanimljiv način, provesti zimski raspust.


#   Pirot   Božić   besplatno   sportski centar   škola sporta   Nenad Đorđević   zimski raspust
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima