Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Čestitka gradonačelnika Niša Darka Bulatovića Rukometnom klubu „Železničar“

rssBookmark and Share

Niš 27.05.2018. Južna Srbija Info

Nakon pobede rukometaša niškog Železničara nad ekipom Vojvodine iz Novog Sada u pretposlednjem 29. kolu prvenstva Srbije, gradonačelnik Niša Darko Bulatović uputio je čestitku sledeće sadržine:

Čestitka gradonačelnika Niša Darka Bulatovića Rukometnom klubu „Železničar“

Rukometašima, stručnom štabu i rukovodstvu RK Železničar upućujem srdačne čestitke na izuzetnom uspehu u ovogodišnjem nacionalnom šampionatu naše zemlje. Pobedom nad Vojvodinom obezbedili ste plasman u SEHA ligu čime ste ostvarili postavljeni cilj pred ovu sezonu i klub ponovo vratili na međunarodnu scenu. 

Kako je pred klubom još veća i istorijska šansa da u poslednjem kolu plej ofa i prvenstva na utakmici sa Metaloplastikom u Šapcu izbori pobedu, koja bi Železničaru donela i titulu državnog prvaka Srbije, prvu u bogatoj klupskoj istoriji, ali i istoriji niškog rukometa, svakako i prilikom da se zaigra i u Ligi šampiona Evrope, ubeđen sam da će kraj ove rukometne sezone potpuno biti obeležen tradicionalnom plavim bojama kluba iz Niša – i plasmanom u SEHA ligu i nedavno osvojenim peharom u Kupu Srbije i na kraju ostvranjem velikog sna i titulom prvaka države.

U svemu ste potvrdili i uspesima u ovoj sezoni dokazali da je Niš decenijama i od sredine prošlog veka u pravom smislu reči rukometni grad, da je rasadnik talenata i da Nišlije žive za ovaj sport.

Ovom prilikom zahvaljujem i svim sportskim radnicima u Nišu i sugrađanima, ljubiteljima ovog sporta, koji su na odlučujućem meču protiv Vojvodine bili uz klub i svojim sportskim navijanjem i fer ponašanjem doprineli ovom uspehu.

Naredne godine RK „Železničar“ proslaviće 70 godina postojanja i rada i čvrsto verujem da su ovogodišnji uspesi, za koje se nadamo da će biti krunisani titulom prvaka Srbije kroz nekoliko dana, najbolji uvod u godinu slavlja jubileja rukometa u Nišu i našeg kluba.

Uz sportski pozdrav izražavam i veliku nadu da će iz Šapca narednog vikenda u Niš stići i najlepše sportske vesti o još jednom uspehu naših rukometaša i našeg Železničara – osvajanju prve titule prvaka Srbije.

27.maja u Nišu
Gradonačelnik Niša

Darko Bulatović


#   Niš   Darko Bulatović   rukomet   Železničar   Železničar RK   čestitka
@DarkoBulatovic_ @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima