Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Dva nova teniska terena u Vranju

rssBookmark and Share

Vranje 14.04.2022. Južna Srbija Info

Na Sportsko rekreativnom centru u Vranju počeli su radovi na izgradnji dva teniska terena, sa novom modernom podlogom. Po rečima Nenada Đorđevića, gradskog većnika za sport i omladinu, izgradnja dva nova terena za bavljenje tenisom deo je strategije koja podrazumeva obnovu postojeće i izgradnju nove sportske infrastrukture.

Dva nova teniska terena u Vranju

,,Želja nam je da sportska infrastruktura u gradu bude vrhunska, odnosno da i deca u Vranju imaju sve ili bar približno iste uslove za bavljenje sportom kao i deca u Beogradu, Novom Sadu ili Nišu. Tako smo najpre obnovili i uredili dva teniska terena sa šljakom, koja su prethodnih godina bila prilično zapuštena. Zatim smo prešli na izradu projektne dokumentacije za izgradnju teniskih terena sa betonskom podlogom, na mestu druga dva koja su bila prilično devastirana, tako da smo sada već krenuli i u realizaciju planiranog. Tereni sa betonskom podlogom rade se po vrhunskim standardima, koji podrazumevaju najpre nanošenje dva sloja asfalta, s tim što se u završnom sloju nalivaju akrilna vlakna’’, rekao je Đorđević.

Takođe, naglasio je da je reč o značajnoj investiciji. Vrednost pripremnih zemljanih radova je blizu 7,2 miliona dinara, a završne podloge oko 2,8 miliona dinara. ,

,Druga faza radova na teniskim terenima podrazumevaće pokrivanje jednog terena profesionalnim balonom, kako bi deca i omladina mogli da se kontinuirano, tokom cele godine, bave tenisom.

Za ovaj posao takođe će biti izdvojeno 10 miliona dinara.

Na ovaj način stvorićemo sve preduslove za postizanje dobrih rezultata, tim pre jer postoji kvalitetan teniski kadar, kao i veliko interesovanje talentovane dece za bavljenje ovim sportom’’, naglasio je većnik Đorđević.


#   Vranje   tenis   sportski centar   teniski tereni   Sportsko rekreativni centar Vranje
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima