Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Два нова тениска терена у Врању

rssBookmark and Share

Врање 14.04.2022. Јужна Србија Инфо

На Спортско рекреативном центру у Врању почели су радови на изградњи два тениска терена, са новом модерном подлогом. По речима Ненада Ђорђевића, градског већника за спорт и омладину, изградња два нова терена за бављење тенисом део jе стратегиjе коjа подразумева обнову постоjеће и изградњу нове спортске инфраструктуре.

Два нова тениска терена у Врању

,,Жеља нам jе да спортска инфраструктура у граду буде врхунска, односно да и деца у Врању имаjу све или бар приближно исте услове за бављење спортом као и деца у Београду, Новом Саду или Нишу. Тако смо наjпре обновили и уредили два тениска терена са шљаком, коjа су претходних година била прилично запуштена. Затим смо прешли на израду проjектне документациjе за изградњу тениских терена са бетонском подлогом, на месту друга два коjа су била прилично девастирана, тако да смо сада већ кренули и у реализациjу планираног. Терени са бетонском подлогом раде се по врхунским стандардима, коjи подразумеваjу наjпре наношење два слоjа асфалта, с тим што се у завршном слоjу наливаjу акрилна влакна’’, рекао jе Ђорђевић.

Такође, нагласио jе да jе реч о значаjноj инвестициjи. Вредност припремних земљаних радова jе близу 7,2 милиона динара, а завршне подлоге око 2,8 милиона динара. ,

,Друга фаза радова на тениским теренима подразумеваће покривање jедног терена професионалним балоном, како би деца и омладина могли да се континуирано, током целе године, баве тенисом.

За оваj посао такође ће бити издвоjено 10 милиона динара.

На оваj начин створићемо све предуслове за постизање добрих резултата, тим пре jер постоjи квалитетан тениски кадар, као и велико интересовање талентоване деце за бављење овим спортом’’, нагласио jе већник Ђорђевић.


#   Врање   тенис   спортски центар   тениски терени   Спортско рекреативни центар Врање
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима