Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Filip Trajković 2018. godinu završio na 1. mestu Svetske rang liste

rssBookmark and Share

Aleksinac 18.12.2018.

Svetska džiu džicu federacija je na kraju takmičarske 2018. godine, preko sajta Sportdata, objavila rang listu takmičara za sve kategorije na kojoj, u…

Filip Trajković 2018. godinu završio na 1. mestu Svetske rang liste

- Ovo je još jedan istorijski uspeh naše zemlje, jer do sada ni jedan takmičar nije bio na čeonoj poziciji Svetske JJIF rang liste - kažu u klubu Nif Aleksinac.

U 2018. godini Filip je ušao kao aktuelni PRVAK EVROPE u kategoriji juniori -94kg i postao stipendista Ministarstva sporta Republike Srbije najvišeg međunarodnog ranga.

Sa reprezentacijom Srbije učestvovao je i osvojio 3. mesto i bronzanu medalju na SVETSKOM PRVENSTVU za juniore u kategoriji -94kg, koje je održano od 1. do 3. marta 2018. godine u Abu Dabiju, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, na kome su učestvovali predstavnici 52 države iz celog Sveta. 

Osvojio je 1. mesto i zlatnu medalju na Grend slam turniru "German Open 2018", od 6-7. oktobra 2018. god. u Gelzenkirhenu, u Nemačkoj, čime je po drugi put i za sada jedini iz naše zemlje postao osvajač zlatne medalje sa Grend slemova. 

Osvojio je dva prva mesta i dve zlatne medalje u kategorijama juniori i seniori -94kg na Međunarodnom turniru "Budapest Open 2018", od 7-8. aprila 2018. god. u Budimpešti, u Mađarskoj.

Na najvećem Grend Slem džiu džicu turniru na svetu „Pariz Open 2018“ održanom u čuvenom „Institutu du judo“ u Parizu, u Francuskoj, od 28-29. aprila 2018. god. u kategoriji seniora -94kg osvojio je visoko 7. mesto.

Osvojio je 3. mesto i bronzanu medalju u kategoriji seniori -94kg na Međunarodnom turniru "Sankt Petersburg Open 2018", u Sankt Petersburgu, u Rusiji, 14. oktobra 2018. god. U Rusiji je 7 dana trenirao sa seniorskom Ruskom Reprezentacijom.

Osvojio je 1. mesto i zlatnu medalju na Međunarodnom džiu džicu turniru „Trofej Jahorine 2018“, u Sarajevu, u BiH, 08. septembra 2018. god.

Osvojio je 1. mesto i zlatnu medalju na Međunarodnom turniru "Robi Rajh" u Mariboru, u Sloveniji, od 21. i 22. aprila 2018. god. Na istom turniru, u ekipnom takmičenju u Jadranskoj džiu džicu ligi ostvario je tri pobede nad takmičarima iz Slovenije, Crne Gore i Makedonije. 

Na Evropskom prvenstvu za juniore u Bolonji, u Italiji, od 25-28. oktobra 2018. god. – posle dve pobede, u trećem meču Filip je zadobio težu povredu nosa, nakon čega mu oficijalni lekari nisu dozvolili da nastavi dalje takmičenje - te je na kraju morao da se zadovolji 4. mestom. 

Osvojio je 1. mesto i zlatnu medalju u kategoriji seniori -94kg. na Međunarodnom džiu džicu turniru „Slovenija Open 2018“, u Brežicama, u Sloveniji, 29. septembra 2018. god. 

Avgusta 2018. god. učestvovao je na Letnjim pripremama Reprezentacije Srbije u Apatinu i Banji Junaković, a potom krajem meseca na međunarodnom Letnjem kampu "Titans camp 2018" u Tsagaradi, u Grčkoj na kome su učestvovali najbolji evropski takmičari iz Nemačke, Švedske, Poljske, Italije, Slovenije, Meksika, Srbije i Grčke. 

U final-foru Jadranske džiu džicu lige, 10. novembra 2018.  u Skoplju u Makedoniji, Filip je za ekipu našeg kluba „NiF Aleksinac“ ostvario dve pobede nad najboljim takmičarima iz Slovenije i Makedonije, i sa našom ekipom osvojio titulu Šampiona Jadranske džiu džicu lige za 2018. god.  

Na Prvenstvu Srbije u džiu džicu osvojio je 1. mesto i zlatnu medalju, u Kaću, 18. marta 2018. god. u svojoj kategoriji juniori -94kg,  

Ove 2018. god. na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu, završio je trenersku školu za operativnog trenera.

Na Sajmu sporta od 23-25. novembra 2018. god. u Beogradu, Filip je kao stipendista Ministarstva sporta Republike Srbije učestvovao na seminaru za stručno usavršavanje sportista, sportskih stručnjaka i stručnjaka u sportu.

O vrhunskim uspesima Filipa u 2018. god. emitovane su nekoliko priloga i emisije na nacionalnoj TV RTS, TV Kopernikus, SOS kanalu, Zona, Zona plus, South Media i Jutjubu, a objavljeni su i više članaka u Sportskom žurnalu, Sport, Novosti juga, Južne vesti, Aleksinac.net idr.

 

Svetska rang lista za 2018. godinu
Svetska rang lista za 2018. godinu

 

Kraća biografija:

Filip Trajković je iz Aleksinca, rođen 21.10.1999. god. student je 1. godine Elektronskog fakulteta u Nišu. Aleksinačku Gimnaziju i Osnovnu školu „Ljupče Nikolić“ u Aleksincu je završio sa odličnom uspehom proseka 5 i u obe škole je nosilac Vukove diplome.

Borilačke sportove trenira od svoje 5 godine života. Višestruki je Prvak Srbije i osvajač nacionalnog kupa Srbije. Za Reprezentaciju Srbije nastupa od 2008. god. i prošao je sve uzrasne kategorije.

Na Svetskom prvenstvu 2013. god. u Atini, u Grčkoj, u kategoriji nade osvojio je 3. mesto i bronzanu medalju čime je postao prvi osvajač medalje na Svetskim prvenstvima u istoriji Srbije.

Dva puta je bio Prvak Balkana i jednom osvajač 3. mesta i bronzane medalje na Balkanskom prvenstvu. Od 2017. god. nastupa za ekipu „NiF Aleksinac“ koja se kao predstavnik Srbije takmiči u regionalnoj međunarodnoj Jadranskoj džiu džicu ligi, koja obuhvata najbolje klubove iz bivše SFRJ.

 


#   Aleksinac   džiu džicu   Aleksinac.Net   N&F džiu džicu klub NIF   zlatne medalje   Pariz   TV Kopernikus   Južne vesti   borilački sportovi   8. mart   Filip Trajković   Abu Dabi
@aleksinacnet @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima