Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Gzira Junajted – Radnički 2:2, odluka pada na Čairu

rssBookmark and Share

Niš 21.07.2022. FK Radnički

Fudbaleri Radničkog remizirali su na gostovanju Malti sa Gzirom Junajted rezultatom 2:2, u prvoj utakmici 2. kola kvalifikacija za UEFA Ligu konferencije.

Foto<: FB
Foto<: FB

Niški tim je bio bolji u prvom poluvremenu, što je materijalizovao pogotkom Štulića u 28. minutu.

Iako je sve vreme kontrolisao situaciju na terenu, srpski predstavnik je šokiran u razmaku od samo četiri minuta. Brazilac Samuraj je izjednačio u 56. minutu, iskoristivši kiks golmana Drobnjaka, a isti fudbaler je u 60. minutu preokrenuo na 2:1 iz penala koji je skrivio Mlađović.

Radnički je potom svim silama krenuo po izjednačenje, i uspeo je u tome u sudijskoj nadoknadi vremena. Francuski internacionalac Maka Gaku, koji je u igru ušao sa klupe, iskoristio je gužvu u kaznenom prostoru nakon centaršuta Arsića i postavio konačnih 2:2.

Pošto pravilo gola u gostima više ne važi, ova utakmica se bukvalno poništava i sve će se odlučiti narednog četvrtka na stadionu Čair u Nišu.

Radnički je poveo u 28. minutu. Bila je to prelepa akcija niškog tima, Arsić je presekao jedan napad domaćih, sjajno uposlio Lazara Jovanovića na desnom boku, ovaj još bolje centrirao, a Nikola Štulić je sa peterca poslao loptu u gornji desni ugao za svoj evropski prvenac -0:1.

Tada su i Maltežani krenuli odlučnije ka golu gostiju, što je otvaralo više prostora za kontru Radničkog. U 34. minutu Nišlije su imale izglednu situaciju, ovog puta sa se Petrov probio sa leve strane, šutirao u bliži ugao, ali je lopta prošla pored stative. Dva minuta kasnije, Marjanović je, posle povratne lopte nakon izvedenog korenera, proverio budnost golmana Gzire, ali je pogodio spoljni deo mreže.

I onda, u 39. minutu, videli smo prvi trenutak dekoncentracije golmana Drobnjaka, koji je istrčao u prazno, Džeferson je imao loš ugao za šut, a golman Nišlija se potom iskupio sigurnom intervencijom. Radnički je mirno priveo poluvreme kraju, imao je prednost na koju je trebalo nadograditi nastavak meča.

Drugo poluvreme krenulo je nešto mirnije, sa više prekida, a onda, za samo par minuta Gzira je stigla do preokreta. U 56. minutu golman Drobnjak je ponovo ispoljio nesigurnost, a ovog puta njegova greška skupo je koštala Nišlije. Ponovo je loše procenio jednu loptu, zaplivao je u prazno, a Brazilac Maksel Samuraj je iskoristio poklon i izjednačio na 1:1.

Četiri minuta kasnije, u 61. minutu, Maltežani su stigli do vođstva. I to iz penala. Bojan Mlađović je sa leđa srušio Diaza. Loptu je na belu tačku stavio Samuraj i svojim drugim pogotkom doneo prednsot svom timu od 2:1.

Tada je trener Nišlija Tomislav Sivić izvršio trostruku izmenu. Marjanovića, Mlađovića i Jovanovića zamenili su Gaku, Tomić i Mesarović. Minut kasnije, Petrov je nakon “slobodnjaka” šutirao glavom, preko gola, a u 69. minutu Mesarović je šutirao po sredini gola, ali je golman Gzire bio koncentrisan. Ofanzivu Radničkog nastavio je Savić, šutem posle kornera, ali rezultat na semaforu se nije promenio.

Očekivalo se da Nišlije još više pritisnu u poslednjih dvadeset minuta, ali Gzira je uspela da niveliše stanje na terenu i sitnim prekidima uspori ritam gostiju, koji nikako nisu uspevali da stvore ozbiljniju šansu. Pokazalo se da Maltežani i te kako umeju da umrtve igru kad im to odgovara i da su znatno napredovali od poslednjeg meča sa Radničkim, igranim 2018. godine.

Ipak, kad se činilo da će Gzira sa prednošću na Čair, Maka Gaku doneo je veliku radost i izjednačenje Nišlijama. Francuz je bio najprisebniji u gužvi koja se stvorila u šesnaestercu Gzire, nakon što je Arsić prethodno izveo korner, a u kaznenom prostoru nastao pravi karambol, iz kojeg je Radnički ipak stekao veliki capital – 2:2.

Trener Radničkog Tomislav Sivić je izneo dvoje utiske odmah nakon zavšetka utakmice na Malti.

Odigrali smo jednu tešku utakmicu, znali smo da će biti teško i nezgodno. Međutim, sve je bilo u našim rukama. Dobro smo otvorili meč, u prvom poluvremenu smo možda mogli da damo još gol ili dva, a onda smo iz jedne potpuno kontrolisane utakmice, po ko zna koji put, napravili problem i sami sebi dali golove. To je nestvarno i takvi kiksevi su nedopustivi. Ekipa je u finišu pokazala karakter i vratila se. Definitivno smo bolji tim od Gzire, ali moramo ozbiljno da shvatimo revanš i ne sumnjam da ćemo proći dalje– rekao je Sivić.

GZIRA JUNAJTED: Žarkov, Skeri (od 90. Gauči), Menc, Tabone, Muskat, Korea, Diaz, Ćosić, Samurai (od 74. Kolega), Riaskos, Džeferson.

RADNIČKI: Drobnjak, Aksentijević, Savić, Tolordava, Mlađović (od 65. Mesarović), Pejović, Marjanović (od 65. Goku), Arsić, Jovanović (od 65. Tomić), Štulić (od 74. Dimić), Petrov.

 


#   Niš   fudbal   Radnički FK   Malta   Gzira Junajted   Maka Gaku
@NisRadnicki @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima