Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Košarka u kolicima: „Vilenjaci“ savladali „Tigrove“

rssBookmark and Share

Niš 06.06.2022. Južna Srbija Info

U sali OŠ „Ivo Andrić“ – istureno odeljenje „Branko Bjegović“ nastavljeno je takmičenje „Trofej Crveni Krst“ u košarci u kolicima.

Košarka u kolicima: „Vilenjaci“ savladali „Tigrove“

Posle prve utakmice, u kojoj je domaći KKK Nais dobio beogradski KKK Mega Despot, u drugoj utakmici su niški košarkaši dočekali KKuK Tigar iz Paraćina.

Utakmica bratskih klubova je bila zanimljiva od samog početka za malobrojne gledaoce. Početnu četvrtinu je Nais dobio sa 14:8, dok je u drugoj koliko-toliko paraćinski tim napravio balans, sa se na poluvreme otišlo rezultatom 20:12 za Nais. Kondiciono spremniji Nais je treću četvrtinu dobio sa 11 poena razlike (18:7), pa se već tada nazirao pobednik (38:19). Poslednja četvrtina je završila sa šest poena prednosti Nišlija (12:06), pa je konačan rezultat bio 48:27. Najefikasniji i ujedno najbolji igrač utakmice je bio Aleksandar Dinić iz KKK Nais sa 16 poena.

Dirigent igre Naisa, Dejan Šimandli, zadovoljan je nastupom Naisa, pa sa optimizmom očekuje naredne takmičarske utakmice.

„Iako u kombinovanom sastavu, bili smo disciplinovani i sprovodili dogovoreno. Isprobavali smo neke taktičke varijante za nastupe koji nas uskoro očekuju. Nastavljamo sa treninzima. Raduje efikasnost debitanta Ilića na centarskoj poziciji. S druge strane, mora da se zahvalim našem bratskom klubu KKuK Tigar iz Paraćina na fer i korektnoj utakmici.“, rekao je Dejan Šimandli.

Osnivač, trener i predsednik KKuK Tigar, Nikola Kato, zadovoljan je, uprkos porazu, izdanjem svojih „tigrova“.

„Naš bratski KKK Nais nas je upravo tako i dočekao na dan slave grada Niša, bratski i domaćinski. Naravno, to se na terenu nije dogodilo, nije se očekivalo da predstavnik u Balkanskoj ligi bila šta prepusti slučaju. Pogotovo što kod nas nije bilo Filipa Jovanovića. KKK Nais raste, organizaciono i igrački, uloge su se promenile, ali se KKuK Tigar i dalje ne da. Očekujem bolje izdanje mojih „tigrova“ u poslednjoj utakmici protiv beogradskog Despota.“ – rekao je Nikola Kato.

Ovom pobedom, KKK Nais je već pobednik turnira, ali će o drugom i trećem mestu će odlučiti susret između beogradskog KKK Mega Despot i paraćinskog KKuK Tigar.

KKK Nais : KKuK Tigar 48:25 (14:8, 06:04, 18:07, 12:06)

Dvorana: sala OŠ „Ivo Andrić“ – istureno odeljene „Branko Bjegović“

Gledalaca: 20

Sudije: Avramović (Niš)

KKK Nais: Šimandli 10, Kostić (kap.) 8, Nonković 2, Dinić 16, Ilić 14. Trener: Bogdanović. Fizioterapeut: Kojadinović

KKK Tigar: Petrović 9, Spasić 4, Mihajlović 6, Vujadinović, Elez 3, Popović 3. Trener: Kato.


#   Niš   košarka   Klub košarkaša u kolicima NAIS   košarka u kolicima   Trofej crveni krst
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima