Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Кошарка у колицима: „Вилењаци“ савладали „Тигрове“

rssBookmark and Share

Ниш 06.06.2022. Јужна Србија Инфо

У сали ОШ „Иво Андрић“ – истурено одељење „Бранко Бјеговић“ настављено је такмичење „Трофеј Црвени Крст“ у кошарци у колицима.

Кошарка у колицима: „Вилењаци“ савладали „Тигрове“

После прве утакмице, у којој је домаћи ККК Наис добио београдски ККК Мега Деспот, у другој утакмици су нишки кошаркаши дочекали ККуК Тигар из Параћина.

Утакмица братских клубова је била занимљива од самог почетка за малобројне гледаоце. Почетну четвртину је Наис добио са 14:8, док је у другој колико-толико параћински тим направио баланс, са се на полувреме отишло резултатом 20:12 за Наис. Кондиционо спремнији Наис је трећу четвртину добио са 11 поена разлике (18:7), па се већ тада назирао победник (38:19). Последња четвртина је завршила са шест поена предности Нишлија (12:06), па је коначан резултат био 48:27. Најефикаснији и уједно најбољи играч утакмице је био Александар Динић из ККК Наис са 16 поена.

Диригент игре Наиса, Дејан Шимандли, задовољан је наступом Наиса, па са оптимизмом очекује наредне такмичарске утакмице.

„Иако у комбинованом саставу, били смо дисциплиновани и спроводили договорено. Испробавали смо неке тактичке варијанте за наступе који нас ускоро очекују. Настављамо са тренинзима. Радује ефикасност дебитанта Илића на центарској позицији. С друге стране, мора да се захвалим нашем братском клубу ККуК Тигар из Параћина на фер и коректној утакмици.“, рекао је Дејан Шимандли.

Оснивач, тренер и председник ККуК Тигар, Никола Като, задовољан је, упркос поразу, издањем својих „тигрова“.

„Наш братски ККК Наис нас је управо тако и дочекао на дан славе града Ниша, братски и домаћински. Наравно, то се на терену није догодило, није се очекивало да представник у Балканској лиги била шта препусти случају. Поготово што код нас није било Филипа Јовановића. ККК Наис расте, организационо и играчки, улоге су се промениле, али се ККуК Тигар и даље не да. Очекујем боље издање мојих „тигрова“ у последњој утакмици против београдског Деспота.“ – рекао је Никола Като.

Овом победом, ККК Наис је већ победник турнира, али ће о другом и трећем месту ће одлучити сусрет између београдског ККК Мега Деспот и параћинског ККуК Тигар.

ККК Наис : ККуК Тигар 48:25 (14:8, 06:04, 18:07, 12:06)

Дворана: сала ОШ „Иво Андрић“ – истурено одељене „Бранко Бјеговић“

Гледалаца: 20

Судије: Аврамовић (Ниш)

ККК Наис: Шимандли 10, Костић (кап.) 8, Нонковић 2, Динић 16, Илић 14. Тренер: Богдановић. Физиотерапеут: Којадиновић

ККК Тигар: Петровић 9, Спасић 4, Михајловић 6, Вујадиновић, Елез 3, Поповић 3. Тренер: Като.


#   Ниш   кошарка   Клуб кошаркаша у колицима НАИС   кошарка у колицима   Трофеј црвени крст
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима