Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Lalatović treći put trener Radničkog

rssBookmark and Share

Niš 05.09.2022. Južna Srbija Info

Nenad Lalatović se vratio u Niš i po treći put u poslednje četiri godine postao trener Radničkog. On je treći šef stručnog štaba Radničkog ove sezone, posle Tomislava Sivića i Saše Mrkića.

Lalatović treći put trener Radničkog

Lalatović je u sezoni 2018/2019 vodio Radnički do naslova vicešampiona Srbije i to je najbolja sezona ovog kluba ikada na domaćoj sceni. Usput su srušeni brojni rekordi.

Nakon te sezone je otišao u Vojvodinu, osvojio kup Srbije sa Novosađanima, pa se vratio u Niš 2021. godine, počeo pripreme sa ekipom, ali je onda dobio poziv iz Saudijske Arabije, koji nije mogao da odbije.

Sada se vraća u trenutku kada se Radnički nakon deset kola u Superligi Srbije nalazi na 12. mestu na tabeli sa devet bodova.

Zvanično je predstavljen na stadionu Čair.

–Ovo mi je praktično drugi mandat, prvi je bio jako uspešan. Drugi put kad sam došao prošle godine, rekao sam da ako dobijem inostranu ponudu mogu da napustim klub, što se i dogodilo mesec dana kasnije, ništa nisam lagao. Ja sam selektirao taj tim i bio sam jako srećan što je Radnički sa tom ekipom uspeo da izbori učešće u Evropi. Ja sam prošle sezone uspeo da spasim Radnički iz Kragujevca od ispadanja, a letos sam preuzeo Borac iz Banjaluke, ali nisam očekivao da tri meseca nećemo odigrati nijednu utakmicu na našem terenu. Ja nisam došao tamo da se selim po nekim drugim gradovima, rekli su mi da ćemo tek za mesec dana da se vratimo u Banjaluku, što ja nisam prihvatio. Mogli smo da budemo i prvi na tabeli, ali nismo uspeli da pobedimo Leotar posle čega sam odlučio da odem– rekao je Lalatović.

Njegov dogovor sa niškim timom usledio je nedugo pošto je prisustvovao prvenstvenoj utakmici između Vojvodine i Radničkog na u Novom Sadu.

–Ništa nije bilo planski, ni sa kim se nisam čuo iz Radničkog iz Niša. Nisam ni znao da igraju Vojvodina i Radnički. Ja živim u Noovm Sadu, kupio sam kartu za taj meč i sasvim slučajno sam se tu našao. Tada je Radnički odigrao dobru utakmicu, Vojvodina je imala i malo sreće. Posle meča sa Mladosti GAT u petak nazvao me je Ivica Tončev, rekao mi je da mu je želja da se vratim u Niš. Seli smo sinoć u Beogradu i dogovorili se za pet minuta– jasan je Lalatović.

Kazao je da je emotivno vezan za Radnički.

–Ja sam prvi trofej dobio od navijača Radničkog kada smo gostovali u Kruševcu i verujete mi da ga i dan danas ga čuvam i nosim svuda sa sobom. Radiću za isti novac kao i prvi put. Ne želim da tražim ništa više od prethodnog puta. Mogao sam da tražim više, dali bi mi, ali nisam želeo. Ja volim Radnički, proveo sam ovde prelepih godinu dana- poručio je Lalatović na stadionu Čair.

Kao najveći problem od početka ove sezone u igri Radničkog vidi slabosti u defanzivi.

–Dopada mi se brzina ekipe, to krasi moderan fudbal. Ali nije dovoljna samo brzina u fazi napada, već je potrebna i brzina u defanzivnim reakcijama. Zadnja linija trpi veliki pritisak ako i krilni igrači i vezni igrači ne obvljaju defanzivne zadatke. Mislim da je selekcija igrača dobra, to je jedan kvalitetan tim i uz još dva igrača mogli bi da budu na nivou na kom ja to očekujem. U fazi napada Radnički je bio jako dobar, defanziva je bila slabija, ali igrači moraju da shvate da fudbal bez oba pravca ne postoji. Moraju mnogo više da se bore nego protiv Zvezde i Partizana, to prvo moram da promenim. Veliko mi je zadovoljstvo i čast što sam se vrato. Radnički ne zaslužuje da se nađe na poziciji na kojoj je sada. Oba trenera su radili dobar posao pre mene, ali bilo je dosta individualnih grešaka pojedinaca. Treba da budu agresivniji, moraju da čuvaju igrača, a ne neki prostor, jer igrač daje gol, a ne prostor. Neće mi biti lako, ali da ne verujem da ne mogu da nešto promenim, ne bih ni prihvatao ponudu. Sigurno ćemo dovesti još bar dva igrača i mislim da ćemo onda biti pravi, da ćemo biti tvrd orah za svakoga. Mislim da će ovo sve biti dobro– završio je Lalatović.

Novi trener će imati sedam dana da pokuša da „namesti“ tim, pošto Radnički tek sledećeg ponedeljka gostuje Voždovcu, u 11. kolu Superlige.


#   Niš   fudbal   Radnički FK   Nenad Lalatović
@NisRadnicki @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima