Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Mašinac možda bez Lige šampiona!

rssBookmark and Share

Niš 17.09.2010. Izvor: Južne vest

Fudbalerke Mašinca zbog finansijske situacije kluba, možda neće igrati mečeve Lige šampiona protiv Arsenala. Ako Grad ne uplati novac do ponedeljka, meč će biti otkazan.

Mašinac možda bez Lige šampiona!

NIŠ – Umesto da se priča o pripremama fudbalerki za meč sezone, ženski fudbalski klub Mašinac mora da nađe način kako da obezbedi sredstva da se ovaj meč uopšte odigra.

Mašinac treba da obezbedi smeštaj, ishranu, prevoz od Beograda do Niša ekipi Arsenala, ali i sudije, delegate, sređivanje terena koji još nije zadovoljio inspekciju UEFA.

U klubu ističu da situacija nije ni malo sjajna, da je račun u blokadi i da čekaju šta će Grad Niš da uradi po tom pitanju.

- Nezadovoljan sam odnosom Grada prema klubu. Niš i Srbija treba da budu ponosni na Mašinac, ove godine, pored nas još samo Partizan igra Ligu šampiona. Neki klubovi u Nišu su dobili veća sredstva, a mi do sada samo 2 miliona dinara. Ako Grad ne uplati 3 miliona, kao što je dogovoreno, doći ćemo u situaciju da otkažemo utakmicu sa Arsenalom – rekao je Milutin Gašević, predsednik kluba.

Ipak, stručni štab i igračice i dalje se nadaju da će do utakmice doći, pa se pripremaju za londosnki tim.

- U subotu dočekujemo Novi Bečej, a taj meč će poslužiti kao generalna proba pred meč sa Arsenalom. Iako se ne mogu ova dva kluba meriti po kvalitetu. Najverovatnije će igrati isti tim kao i u meču Lige šampiona. Verujem da će biti neizvesno protiv Arsenala, videćete pravi fudbal – istakao je Perica Krstić, šef stručnog štaba.

Mašinac se ove sezone pojačao na mestu golmana pošto je iz Amerike stigla Ališa Klark.

- Ovo je velika šansa za naš tim, nadam se da ćemo postići povoljan rezulatat –rekla je Ališa Klark, golman Mašinca.

Ako sve bude rešeno, meč sa Arenalom u 1/16 finala Lige šampiona će se odigrati na Delijskom visu 22. septembra od 15:30h.



#   Niš   Mašinac   ženski fudbal   Milutin Gašević   šef stručnog štaba
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima