Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Машинац можда без Лиге шампиона!

rssBookmark and Share

Ниш 17.09.2010. Извор: Јужне вест

Фудбалерке Машинца због финансијске ситуације клуба, можда неће играти мечеве Лиге шампиона против Арсенала. Ако Град не уплати новац до понедељка, меч ће бити отказан.

Машинац можда без Лиге шампиона!

НИШ – Уместо да се прича о припремама фудбалерки за меч сезоне, женски фудбалски клуб Машинац мора да нађе начин како да обезбеди средства да се овај меч уопште одигра.

Машинац треба да обезбеди смештај, исхрану, превоз од Београда до Ниша екипи Арсенала, али и судије, делегате, сређивање терена који још није задовољио инспекцију УЕФА.

У клубу истичу да ситуација није ни мало сјајна, да је рачун у блокади и да чекају шта ће Град Ниш да уради по том питању.

- Незадовољан сам односом Града према клубу. Ниш и Србија треба да буду поносни на Машинац, ове године, поред нас још само Партизан игра Лигу шампиона. Неки клубови у Нишу су добили већа средства, а ми до сада само 2 милиона динара. Ако Град не уплати 3 милиона, као што је договорено, доћи ћемо у ситуацију да откажемо утакмицу са Арсеналом – рекао је Милутин Гашевић, председник клуба.

Ипак, стручни штаб и играчице и даље се надају да ће до утакмице доћи, па се припремају за лондоснки тим.

- У суботу дочекујемо Нови Бечеј, а тај меч ће послужити као генерална проба пред меч са Арсеналом. Иако се не могу ова два клуба мерити по квалитету. Највероватније ће играти исти тим као и у мечу Лиге шампиона. Верујем да ће бити неизвесно против Арсенала, видећете прави фудбал – истакао је Перица Крстић, шеф стручног штаба.

Машинац се ове сезоне појачао на месту голмана пошто је из Америке стигла Алиша Кларк.

- Ово је велика шанса за наш тим, надам се да ћемо постићи повољан резулатат –рекла је Алиша Кларк, голман Машинца.

Ако све буде решено, меч са Ареналом у 1/16 финала Лиге шампиона ће се одиграти на Делијском вису 22. септембра од 15:30х.



#   Ниш   Машинац   женски фудбал   Милутин Гашевић   шеф стручног штаба
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима