Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niški fudbalski "Merak" u Jagodini

rssBookmark and Share

Niš 12.03.2016.

Uz pomoć svojih vernih Meraklija, fudbaleri Radničkog izvojevali jednu od najvažnijih pobeda u dosadašnjem delu prvenstva. Ovom pobedom, i osvojenim bodovima, Radnički je gotovo sigruno obezbedio plasman u plej-of.

Foto: FK Radnički
Foto: FK Radnički

Golove za Radnički postigli Saša Marjanović i Radoš Bulatović. Pobeda je mogla biti ubedljivija da je Đuričković u samom finišu utakmice iskoristio jedanaesterac. Konačan rezultat utakmice Jagodina-Radnički 1-2.

oš se praktično nisu svi gledoci smestili na tribinama, a Radnički je već vodio sa 1:0. Igrao se 6. minut utakmice. Đuričković je izveo slobodan udarac, lopta je došla do Radoša Bulatovića koji je glavom prosledio do Marjanovića, a ovaj je bio najviši u skoku, a ujedno i dovoljno precizan, i glavom plasirao loptu u levi golmanov ugao. Veliko slavlje za fudbalere Radničkog, ali i za Meraklije koji su bili u većini, u odnosu na ostale gledaoce, na gradskom stadionu u Jagodini.

U 13. minutu, isti akteri, ali sa zamenjenim ulogama. Ovog puta asistent je bio Marjanović, a ekgzekutor Radoš Bulatović. Saša Marjanović je izveo korner, a Radoš Bulatović najviši u skoku, sa ivice peterca, smešta loptu na isto mesto gde i Saša MArjanović, nekoliko minuta ranije. Radnički je vodio već u 13. minutu sa 2:0.

Do kraja poluvremena, igrači Jagodine su imali posed lopte, napadali, ali bez konkretne ideje u napadu. S druge strane, igrači RAdničkog su znalački čuvali loptu i opasnim kontranapadima ugrožavali gol domaćih. Rezultat se do kraja poluvremena nije menjao.

U drugom poluvremenu slika na terenu se nije menjala. Jagodina je bezuspešno napadala, a Radnički bio siguran u odbrani i pretio “kontrama”.

U 70. minutu, sudija Stojiljković je nakon jednog starta Petrovića nad Nikolićim pokazao na “belu tačku”. Siguran izvođač najstrože kazne bio je upravo Uroš Nikolić, i doneo Jagodini nadu da može bar do boda.

U 82. minutu jedanaesterac za Radnički. Mrkić je pobegao svojim čuvarima, ali ga je u kaznenom prostoru sustigao Filipović, nedozvoljeno startovao nad našim napadačem, a sudija Stojiljković nije imao dilemu. Ponovo je pokazao na penaltik. Izvođač najstrože kazne je bio Đuričković, ali je njegov šut, golman Tatić, odbranio.

Kao i u većem delu utakmice, tako i u nastavku, igrači Jagodine su pokušavali da ugroze gol Radničkog, ali najbolja odbrana u ligi, i sigurni Acko Jovanović na golu, nisu dozvolili da se rezultat menja do kraja utakmice.
Sva tri boda, zasluženo idu u Niš.

Šef stručnog štaba Radničkog, Milan Rastavac, rekao je posle meče da nije u potpunosti zadovoljan izdanjem svojih izabranika.

“Pribojavao sam se iskreno ove utakmice, jer je došla posle nekoliko teških mečeva. U odbrani smo odigrali disiplinovano i posvećeno, ali u napadu nismo bili konkretni. Najbitnije je da smo iz meča izašli kao pobednici, nastavili dobru prvenstvenu seriju i već na narednom meču imamo priliku da nastavimo pozitivan niz rezultata”.

 

JAGODINA – RADNIČKI NIŠ 1:2 (0:2)

STADION Gradski
GLEDALACA oko 300
SUDIJA: Igor STOJILjKOVIĆ (glavni); Stojković, Bogićević.
ŽUTI KARTONI: Miošević, Nikolić, Savković (Jagodina), Marjanović, Bogdanović, Aleksandar M. Jovanović, Todorović, Đuričković.
STRELCI: Uroš Nikolić u 70. min. iz K.U.(Jagodina), Marjanović u 6. min. i Radoš Bulatović u 13. min.(Radnički)

JAGODINA: Tatić, Đorđević, Gašić, Filipović, Marić (od 86. min. Milošević), Kiremeh, Mitošević, Knežević (od 63. min. Popović), Jevtić (od 73. min. Stojimirović), Nikolić, Savković.

RADNIČKI NIŠ:Aleksandar S. Jovanović , Petrović, Darko Bulatović, Radoš Bulatović, Lakić-Pešić, Bogdanović, Đuričković, Marjanović (od 86. min. Nikola Mitrović), Mrkić (od 90. min. Krstić), Apostolović (od 46. min. Todorović), Aleksandar M. Jovanović.

Sledećeg vikenda Radnički je domaćin ekipi Novog Pazara.

fkradnickinis.rs


#   Niš   fudbal   Radnički FK   Darko Bulatović   Nikola Mitrović   Jagodina FK   Meraklije   Milan Rastavac   Jagodina   Saša Marjanović   šef stručnog štaba
@NisRadnicki @DarkoBulatovic_ @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima